Goda Pizzabullar

Vad passar bättre i pulkabacken än lite pizzabullar? Här är världens enklaste, tar kanske max 20min!



1 färdig Pizzadeg med tomatsås (ni vet dom på tub)
finhackade soltorkade tomater
pinjenötter
riven ost (kan uteslutas)

200grader på ugnen, rulla ut degen och på med tomatsåsen, strössla över soltorkade tomater och pinjenötter, rulla ihop och skär i 16 bitar, lägg i bullformar och in i ugnen ca 15min!

Medans min plåt stod på svalning, försvann 7st...


Nyårslöften

Sitter och klurar lite på nyårslöften.. Brukar ni ha några? Mina är väl gå ner 20kg i vikt och skaffa ett hälsosammare liv, sluta svära etc.
Men jag tror jag skiter i det nästa år! Det får komma om det vill sig, ganska svårt att sluta svära när man har 4 barn! Haha!
Årets löften får bli nästa steg mot miljömedvetenhet, under året ska jag sluta köpa plastkassar och istället använda tygkassar. Alltså vid jul nästa år ska jag ha slutat helt.
Nr 2 Får bli att planera mer och längre i förväg! Ett måste om det lilla projektet "familjen" ska fungera smärtfritt!
Nr 3 Mer tid med barnen! Leka mer med dom och läsa mer för dom!



Gott nytt år allihopa! Tack för att ni tittar in och läser min blogg, jag är faktiskt ganska förvånad att så många troget läser, men otroligt glad! Det är så roligt också när ni lämnar komentarer och mailar. Hoppas mitt kaotiskta liv bidrar till nånting gott, om inte glad inspiration och ett gott skratt så kanske till åsikter och självinsikt, eller bara tidsfördriv! Ta hand om er!


Måndag igen då..

Idag kändes det som om det blev vardag på en kvart igen! Var in på ikea och köpte ett högskåp till köket, som ska stå brevid kylen. Hade sånt flyt och hittade en lucka på fyndet för 50kr istället för 920kr!! Hittade oxå en tygpåse igen, 25spänn för en kasse med stuvar! Då är det roligt =)
In och storhandla på Maxi, fick dispans och köpte köpekakor till kalaset imorgon, tillochmed köpe-tårtbotten.. Hua vad jag kommer ha ångest när jag äter tårta imorgon..

Ja kalas ska vi ju ha imorgon för lilla Stella som fyller 6år! Förstår ni 6ÅR!! Min lilla groda har blivit stor, hon är en liten människa med STOR vilja och personlighet! En underbar lite flicka, som oftast är snäll mot sin sönderstressade Mamma och alltid hjälper till och ställer upp på andra. Åh om man kunde pausa lite.. Snart går hon ut nian och säger hejdå och kommer hem med en halvpunkare och är gravid.. =/ Hoppas inte..



Jag älskar dig mitt lilla hjärta!!

Älskade Gubbe!!

Jag tar tillbaka allt ont jag sagt om min finaste Gubbe ever!! Han svalde den finska stolthetet, visade lite manlighet och åkte och köpte MITT kyl och frys i SVART!! Ohh I LOVE YOU BIG TIME!!!

När allt e fixat ska ni få fina bilder från vårt nya fina kök, så här ser det ut nu, ditslängda!




Byte av vitvara

Nu har jag och Pasi ägnat 1½ dygn åt att tjafsa om en jävla kyl och frys. Blir så förbannat trött på att man ska behöva ha olika åsikter om allt!! Vi hittade tre alternativ mellan 9900 och 15490kr, givetvis tyckte jag att den dyraste var den bästa för den var störst, energisnålast och dessutom snyggast! Men Pasi skulle naturligvis ha den billigaste. Så här är det jämt! Jag är så arg att jag hellre skiter i nya vitvaror medans Pasi är lika arg och har åkt in och köpt det jag vill ha på ren ilska.
Dessutom måste vi bygga om halva köket för att få in kyloch frys, men nu ska vi ha det här provisoriskt ställt i fem år till så vi kan ruva på pengarna, eller kanske köpa utemat, vad vet jag. Innan det här accepterats från båda håll har vi sålt huset och satt oss i VARSIN lägenhet. Gubbtjuv, men jag älskar honom iaf.

Här är det jag vill ha

Ledbelysning i hela bakkanten, speciella funktioner för både det ena och det andra.. Ev får jag vika av för en vit ist för svart.


Julgranen

Årest största miss!!
När jag skulle hämta min guldförgyllda låda med julgranspynt, upptäckte jag att jag vid förra årets julstädning ställt in lådan i matkällaren med jordstampat golv.. I lådan fanns halmpynt och annat organiskt material, gissa hur min låda såg ut och luktade. Jag har varit mycket förtvivlad över detta, hela lådan fick slängas!! Låg en hel dag i soffan i fosterställning och grät, ungefär lika mogen som hon som grinade över en borttappad kundvagn på ullared om ni såg det!
Tog mig iaf i kragen och for till rusta och panikshoppade provisoriska julgranspynt och hittade kulörta (kräks) eller iaf blå ljusslingor hemma, som fick agera belysning! Får väl ut och handla nu på rean och fylla upp igen. Förstår ni flera år av samlande och fina prismor och stjärnor och kulor..



Så här såg den ut på självaste julaftonen, odekorerad längst ner pga 6månaders bebis i gåstol. 3,5åring som ommöbelerar pynt i granen inkluderas här också.

Jag som skrytit om min gran och mitt pynt får stå i skamvrån för att jag inte kunnat räkna ut konsekvens av jordkällare+halmpynt+1år=mögel

Nästa år blir det ny gran oxå, för den här har defenitivt gjort sitt!

Julens godaste chokladkaka!




200g rumsvarmt smör
3dl socker
3 ägg
1 ½dl kakao
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten

chokladkräm
500g mörk choklad mist 50% kakaohalt
1dl vispgrädde
150g smör

175 grader på ugnen. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2l
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda ca 40min eller tills en provsticka är torr.
Låt kakan svalna på galler

Gör under tiden iordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.

När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred kräm på den undre delen. Läg försiktigt på den andra delen och bred resten av krämen över hela kakan, även på sidorna.

Jag brukar alltid dekorera med blommor, fråga på blomsterhandeln vilka man kan använda! Sen siktar jag över florsocker som ett gulligt snötäcke!


Underbara Jul

Om man skippar barnens otålmodiga längtan på julaftonsdagen så blev vår Julafton helt perfekt! Imgenting blev misslyckat! Alla var glada, all mat var god, barnen var snälla (efter maten satt dom på rummet och lekte, lungt och tyst och fint!) Alla fick fina julklappar allt var perfekt!











 















Historien om årets julgran ska ni få i ett eget inlägg..
Linda E jag får visa min fina gran nästa år!

Note till mig själv inför nästa år: Samla på mig tallrikar, assietter och bestick så det räcker! Börja i tid!!


Nobelpris

Jag sitter här med tårar i ögonen och är rörd, mycket rörd.. Den här utmärkelsen har jag fått av Nina, www.ninasdagar.blogg.se



"Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna." Vilket är sant, utan tvekan!
Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.
En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop.

Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läser läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid!
När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag.
En dag som hon möter med ett leende på läpparna!
Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är unika!

Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!
Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset!

Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang!
Var stolt över Dig själv!"



Eftersom jag inte kan ta åt mig äran helt själv, vi är många mammor här i världen, så vill jag dela jag detta pris med en väl värd Mamma, en mamma som är starkare än många andra och dessutom en underbar vän, Linda Jansson www.luckylinda.blogg.se


Söndagkväll

Söndagkväll och precis jobbat klart! Blev en långdag idag, men har fått så mycket gjort! Klar med allt före jul, sen får jag dra en till sväng i mellandagarna. Jag är så nöjd med min arbetssituation just nu och jag hoppas att jag får möjlighet att fortsätta så länge jag vill! Jag älskar att få "jobba undan" Ta itu med mina papper och jobba tills högen är slut och sen är jag klar för dagen!

Har gjort lite julgodis i pauserna oxå, knäck, tryffel och aprikos och kokosbollar. Har gjort så det räcker men har hittat lite goda recept som jag kanske fyller ut med =)

Nu har jag bockat av mycket på min checklista inför jul men har lite kvar.. Ska sy lite till imorgon och städningen på övervåningen, sen golven på onsdag. Handla lite som fattas, sill, bröd, etc. Måste in på IKEA och köpa ljus och servetter och vinglas, bävar mig.. Har förresten inga kläder heller.. Vill inte till Valbo!!

Igår hade jag en vän på besök från andra sidan, har aldrig upplevt det så mycket som jag gjorde nu. Berörde mig mycket! Tack för att du finns bland oss, vi saknar dig mycket!




Julstök!

Ja, idag går dagen till julstök! Ska försöka göra det mesta grovgörat så är det bara golv och sånt kvar till julafton. Imorgon blir det jobba hela dagen så då hinns nog inget med..

Lite julbilder från Solarinnska gården







Lägg märke till Andy Warhole kopian med jultomtar som sitter istället för päronet! Presentpapper från Lundins säljlager!

Frisören Sören

Idag har jag och Sandra varit till frissan! Guud vad skönt att klippa bort fårullet! Tunt lätt och kort! Jag insåg att min hårfärg blivit jättemycket mörkare! Jag var ju blond! Kära Hannele sa oxå att jag hade fått naturliga vita strån.. VA!!! Usch vad fräckt =) Nu har jag iaf köpt hårfärg..
Jag har faktiskt lyckats knäppt ett kort på mig själv, OBS! ostylad (som vanligt =))

Jaa Pappa utan konstiga miner! *s*


Dagarna går..

Ibland stannar man till till och tänker, har det redan gått så många dagar? Vad gör man av tiden? Nu är det alltså 9 dagar kvar till julafton. Jag har inte gjort något godis än, jag har inte kommit ikapp med tvätten sedan maskinkraschen, jag har inte påbörjat klart julstädningen.. Stressen kryper fram igen =( Varför jular man inte hela november oxå? Tänk om första advent var första helgen i november, xå har man 8 advent. Förstå vad mycket man hinner få undan FÖRE jul! Ja, jag började visserligen i oktober, men har inte gjort klart mitt hemliga projekt.. Har räknat ut att jag kommer få slita arselet av mig för att hinna till julafton. Det kanske blir en nödjulklapp.. OKQ8 har väl öppet på julafton??

Ossie har börjat sitta nu, och vill göra det jämt, när han ska sova, när han ligger på golvet.. jaja ni vet! Jag pallar upp med kuddar än =)









Mammas gobit =)

Lucia på dagis

Japp 7.15 imorse var vi på plats! Fick väcka alla!





Ossie och Irma fick stå för utstyrseln, Jag ser full ut!! HAHA Kan tydligen inte klä på mig ordentligt heller!

Zzzz

Ja det är det enda jag tänker på! I morse när Pasi skjutsade flckorna till dagis och skola satt jag och ammade i soffan och Ossie somnade, då var jag tvungen att blunda oxå! Jag hörde när Pasi kom hem och Ossie vaknade och Pasi tog honom och sa att dom skulle åka iväg och lämna hundmat. Nästa sekund (som jag uppfattade) ringde det på dörren, utanför en låst (?) dörr stod Mamma och Pappa förvånade, -Sov du? Vem hämtar Stella? Klockan är kvart i tolv! Jag fattade ingenting! Men skönt var det att få sova, jag tror inte jag haft en sån sammanhängande sömn sen Ossie föddes.. Nu kanske jag klarar mig et par månader till =/

I all sömnlöshet har iaf tand nr 2 tittat upp i LillPuppes mun! Shit vad fort det går! Han är ju inte ens 6månader.. Har era barn fått tänder tidigt? Nu sitter jag och klurar på om jag ska ringa Faster i Norge och be henne skicka hem Tannsalve, världens bästa uppfinning som inte kommit hit än. En bedövningsvätska man stryker på tandköttet, ungefär som xylocainsalva. Det ser ut att göra jätteont iaf! Halva tanden är framsprucken men lite kvar, kommer väl inatt..

Dagen vart inte som den skulle men lugn och skön! Sara, Casama och flickorna tittade förbi så vi fick slappa och fika i soffan! Stella och Alva leker så bra och det gjorde även Smilla och Irma idag oxå. Kul att ens egna kompisar har barn i samma åldrar, det ger en en ursäkt att träffas! Barnen går ju oftast först!

Traderat har jag gjort oxå, nu är det så roligt! Det går i perioder men nu är det både roligt att sälja också har jag riktigt fyndat oxå! Köpte en Peakjacka, visserligen begagnad men jättefin för 210kr! Ibland har man tur! Ropade precis in ett tyg oxå på 1,5m för 10kr. Pasi tycker inte att det är lika roligt när jag "vinner" =)


Lillasyster 24år




Lucia

Lucia närmar sig och på torsdag är de dax på dagis! Irma tycker att det är snyggast med glitter (naturligtvis) så hon har aldrig varit Lucia men i år har jag fixat en mjuk och skön Luciakrona!




Julbord

Idag vart vi bjuden på julbord på scandic, årets första julbord! Det är ju verkligen gott med julmat! Men faktiskt tror jag att jag inte skulle tycka att det var värt 300kr om jag betalade själv! Tänk vilken god middag på nån fin restaurang man får för det, nån härlig kötträtt och dessert och vin till! Ja iaf ett glas!

På förmiddagen idag hade jag julklappstillverkning, tyvärr kan jag ju inte avslöja vad jag gjorde men det blev bra iaf! För övrigt har vi bara 3 saker till som ska inhandlas sen är vi helt klar med julklapparna. Jätteskönt! Nu är det bara mys i december kvar.. I veckan börjar bakeriet, pepparkakor iaf! Tänkte baka på lite och stoppa i frysen oxå, vet inte om det funkar med tryfflarna, nån som vet?


Julgranspynt

Här är mitt bidrag till julswapen, dessa ska postas imorgon!








Trött

Jaa vi fortsätter med sömnlösa nätter, alla spökar på nätterna nu tydligen! Stella har blivit sjuk i hosta feber och halsont, och då förvärras nattgångeriet, Irma sprang rakt in i dörren inatt stackarn  =) Vilket sätt att vakna på! Ossie, ja, han har ju egna dygnsrutiner fortfarande. Har börjat med lunch och middag nu men det verkar inte bita.. Hua.. Det värsta är ju att man tappar så mycket när man är trött, glömmer, famlar etc. Hoppas jag får en hel natt snart.. Eller en dag!

Idag har jag gjort klar julswapen grejorna oxå! Har fotat men orkar inte lägga ut nu.. Ska göra det imorgon! Det blev små söta granar att hänga i granen eller riset eller fönstret kanske!

Julskinka griljerade vi årets första idag, Åh så gott! Skinkmacka julmust glögg och pepparkakor.. vilken lördag!


Julstämning

Nu kommer det krypande, denna härliga lyckokänsla som alltid eler oftast når mig kring jul! Jag är julmänniska ända ut i tårna!

Julklapparna nästan klar, ska köra en inventering idag och se vad som fattas!
Julmaten så gott som klar, vi delar på allt och jag brukar stå för godis och sill, lite tidigt än att börja men nästa vecka..
Julstädning, SUCK, varför?? Jag börjar idag iaf, ska ta fram tomtarna i helgen och nästa helg får granen komma fram, tidigt jag vet men jag älskar den!
Julskivorna snurrar och tomtepysslet pågår för fullt! Min julswapidé däremot sket sig så nu ska en ny idé provas!

LOVELY


RSS 2.0