Foton

Hade lite foton liggandes, så jag lägger väl ut dom här =)



Lillpuppe



Systrarna tok



Hur ser du ut när du suger på fötterna?


Rolig soptunna

http://www.youtube.com/watch?v=4wOe0aqYguY&feature=player_embedded


Åh vad jag skulle vilja testa alla dom här brillianta sakerna!

Vaccination

Japp idag har jag, Pasi och Irma fått vaccin mot den nya influensan som den kallas! Sandra och Stella får nästa vecka.

Jag hör ständigt diskusioner om man ska eller inte ska ta detta vaccin, men kom igen, skulle sveriges landsting verkligen kosta på hela sveriges befolkning ett vaccin som detta om det inte vore nödvändigt?! Vanliga influensan är dödligare men den är frivillig OCH kostar 150kr. Biverkningar, ok det kan väl känns olustigt men jag skulle nog tycka att det var värre att se något av mina barn på intensiven med konstgjord lunga.. Risken är ungefär lika stor för båda men jag tar gärna säkra kort!
Jag har även jämfört biverkningar av vaccin med att äta halv/helfabrikat, jag är övertygad om att det är farligare att stoppa i sig det senare.

Jag rekomenderar vaccin! För er som undrar varför jag fick idag så är det för att jag räknas som vårdpersonal för vårat "avlastnings-barn".


BVC

Idag var vi till BVC med Ossie igen, gladiatorn växer! 8990g och 72,5cm, 4månader igår.
Herregud vad stor ungen är, stl 74 sitter ju som ett korvskinn på honom redan! Men han brås på mig med korta ben iaf *s*

Jag och barnen drog en reva på stan och inhandlade lite nytt till Ossie Possie och strumpor till tjejerna, in på bibblan och flanerade, kom därifrån med en jättehög med böcker! Jag lånade bla en spännande sy-bok med mönster från tidigt 80-tal, vi får se vart det leder..
Avslutade med McD och det var inte bara jag som tog dit barnen idag kan jag säga.. Jisses! Vi fick vänta på bord!

Nu har jag skickat iväg Pasi på storhandling, jag ska slappa!


Bensinpump

Igår fick Ossie en jättefin blå Bobbycar av sin Gudmor Helena och Mikko, som flickorna nu lagt beslag på..



Hursomhelst så satt jag och funderade på  om man nödvändigtvis måste slänga kartongen.. Och kom på att man kan ju göra en bensinpump till, för på nya bobbycar finns ett tanklock som går att öppna! Sagt och gjort, lite färg och klipp och klistra, hade lägligt nog en slaktad dammsugare som var på väg till tippen som fick nytt liv som bensinslang!






Rolig vardagsmotion!

Tänk vilket bra initiativ! Hade du tagit trapporna istället?

http://www.youtube.com/watch?v=2lXh2n0aPyw&feature=player_embedded#

Morfar

Satt och kollade runt på tradera och sista chansen när denna bild dök upp



Det är en samlarbild från 50-talet på Sandvikens IF, min morfar Stig "tjofsen" Olsson är i mitten nedersta raden. Jag tyckte att det var riktig skoj! Bilden hade dessutom ganska många bud!


Dop

Imorgon lördag ska vi ha dop för lillsnuppen! Hans namn blir Ossie Alfred Ensio, ja blir inte han konkurrent till Karl Lagerfeldt så inte vet jag.. =)

Dagen har gått åt till röjande, handlande, matlagning, jo jag bjöd ju alla på mat oxå =) Men som det ser ut blir vi bara 28st. Tänk om vi hade tagit med kompisarna oxå.. Fast jag tycker det är mysigt att vi är så många, jag älskar verkligen min familj, allihopa, helst samtidigt!

Nu är jag trött trött trött efter två veckors vakennätter och annat stress, nu har tvättmaskinen varit paj i en vecka och jag får bubba tvätt hem till mamma.. Jättekul med fyra barn..
Stella frågade vad vi skulle göra på söndag och jag svaraed :-Sitta i soffan hela dagen och inte göra nånting, och den som gör nånting får gå och lägga sig!
Så trött är jag nu.. pedagogisk och bra mamma =) zzzzzzz.....


Fiskpinnar

Jag vill slå ett slag för hemgjorda fiskpinnar! Det är egentligen hur enkelt som helst och såå mycket godare! Mina älskade döttrar sa idag att det var den godaste maten i hela världen, då blev mitt mammahjärta väldigt varmt.. Jag som nästan alltid serverar mat från grunden hemmagjord medans ungarna skriker efter pruppbullar (mamma scan), och OKsallad till matsäck..

Snabbt recept på Fiskpinnar:

Frysta fiskblock, släng in i kylen för upptining när du plockar fram frukost (Man minskar faktiskt elförbrukningen om man tinar saker i kylen, så gör 2 flugor på smällen =))
Skiva fisken i lagom stora bitar, vänd i mjöl, ägg och ströbröd. Precis i den ordningen, stek som vanligt, KLART!

Idag serverades det med hemgjord potatismos, egen currydressing och grönsallad!

Currydressing

2,5dl creme fraiche
½ rivet äpple
1tsk curry
några stänk äppelcidervinäger
salt, peppar
tabasco (om kidzen inte är hemma)
Rör ihop och ät!













Nytt pyssel

Ja efter helgen så spirar inspirationen! Här är lite bilder på vad fingrarna kreerat!



Färdigställd filt, tog ca 1månad.. Här är den ihopvikt, jag är rätt stolt faktiskt =)



Små söta fiskar, till Ossies leksakslåda!



En liten gullig mössa




Update

Ja herregud vad dålig jag varit på att blogga nu.. Skäms!

Iaf har helgen som vanligt varit hektisk, i lördags drog vi till pingstkyrkans loppis och hej och hå vad roligt jag hittade! 13 handarbetstidningar från 70-talet, inspirationen flödar! Ett plåtställ, skulle behövts för längesedan.. Sandra hittade 8 böcker, Stella 3, Benjamin 5 Fantomenkrönikor, Irma 2 Bratz, 173kr.
Mellanlandade på McDonalds och träffade in en ansiktsmålningsdag, I bilen satt nu 3 pirater..
Sen blev det Järbo, hittade 2 stora påsar med garn 45 och 75kr, ett okomplett schack med extra pjäser 60kr.
Åhh vad kul det är med såna fynddagar! Gissa vad jag gjorde på kvällen.. =)

Irma kom ut från Sandras rum för ett par dagar sedan och såg ut så här, och sa :-Jag ville baja sminka mig..






Schnyggve =)

Fredagsmys

Nu sitter vi här i soffan och har vårat lilla fredagsmys! På tvn visas Barda, Idol och senare ska jag och Pasi kolla på andra Johan Falk filmen, popcorn och snälla barn! Underbart!

Imorgon funderar jag på att åka på loppis.. Skulle behöva ett nytt soffbord. Jag tror pingstkyrkans loppis är öpen och även auktionshallen i järbo.. Nån som är sugen?

 


Stress AB

Mitt nya företag *s* Jag tror dagarna rusar förbi varenda vecka.. Jag har något inplanerat nu i två veckors tid varje dag! Hoppas det lugnar ner sig snart..

Ni som är kompis med Pasi på facebook har nog förstått att jag varit en smula irriterad i helgen =) Ja kanske inte så farligt som det låter iaf! Tur att det händer en gång om året!

Har höstshoppat lite idag, det är din kompensation för helgen Pasi!
Ny jacka och skor och en amningsbh.




Inspiration

Jag saknar fullständigt inspiration.. Kollade på arga snickaren igår, men Guud hur bor folk egentligen? Undra på att hon såg grå ut! Annars brukar sånt kicka igång mig men nu nu känner jag mig likgiltig *s*
Har en inspirationsmapp på skrivbordet på datorn där jag brukar spara fina bilder jag hittar, tyvärr kommer jag inte alltid ihåg var jag hittar dom.. men håll till godo!


Hemnet.se (tror jag)


Styleroom.se


Designonline.se


Måndag

Ja en hektisk helg har gått förbi, helt slut idag! Vi har varit på kalas och kortkväll, haft myslördag och stressfredag och en söndag som bara rann iväg. Skönt att få loda runt hemma idag bara =)

Mina rensa garage-planer gick ju åt skogen. Nu nalkas jobbdagar om tjorven tycker att det passar att mamma avsätter tid från honom =/ Jag orkar inte skriva idag heller.. Har fåt  bästa filen från Pasi med gudomliga bebisar men får inte upp den här, så j-la typiskt!

Irma börjar rossla i näsan och halsen igen så hon blir nog hemma från dagis imorgon oxå, det blir mycket vab så här dax på året.. =( Håll tummarna att resten klarar sig!

Oktober

All ready.. Vad tar vägen vägen, eller hur var det nu?!

Ja dagarna rullar på, vi har den här veckan börjat på babymassage, känns verkligen som en Lina-grej jättemysigt och jag kände mig så där löjligt andlig efteråt hihi. Föräldragrupp har vi oxå börjat på, också jätteroligt fast jag kände mig gammal och som en outsiders, dessutom borde jag kunna det där med att söka dagis och göra barnmatspureer =) Men jag har inte bestämmt om jag ska hoppa av eller inte..

Jag och gubben (läs jag) försöker organisera upp våra avsluta-rust-projekt, vi är så gott som klar ute nu med altantaket, har beställt nytt tak dit och köpt sista vindskivorna idag! Blir så fint! Och jag älskar när Pasi jobbar, åh vad snygg han är med lite verktyg i handen ;)
Nästa projekt blir Sandras rum, alla lister.. Varför släpar man alltid med dom? Ja nu ska dom upp iaf!

Funderar på att städa garaget i helgen.. Skicka lite ork och inspiration tack!

Maria! Amningen har ju defenitivt med tröttheten att göra! Fy vad det tar på krafterna! Nu har jag köpt och börjat äta kosttillskott, Möllers total tror jag dom heter, fiskolja och vitaminer/mineraler, och faktiskt känner jag mig åtminstone lite piggare. Men kvällarna är hopplösa..


RSS 2.0