Mössa

Eftermiddagspyssel idag blev en sån här söt mössa med en uggla!




Första julklappen

Jag har hittat första julklappen och den går till Ossie, så var snäll och säg inget =)



Den här finns på www.joyofgiving.se


Roligast idag!

Jag skrattade så jag kiknade.. Fy vad kul!

http://www.expressen.tv/noje/1.1721036/succe-for-babyns-beyoncedans


Någon som har tips mot sömnighet? Går omkring som i en dimma och är sömnig hela dagarna, har redan somnat i soffan två gårnger och klockan är inte nio ens. Tillägger att jag även tagit en eftermiddagslur.. Konstigt!




Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/942522/bullmammas?claim=syqpr9wqrxm">Följ min blogg med bloglovin</a>

Ett lätt sätt att se alla favvobloggars uppdateringar från vilken dator du vill och när dom är uppdaterade är genom www.bloglovin.se en kanonsida!



Foton


Här har Ossie upptäckt den söta roliga pojekn i spegeln! En klar favorit just nu! *s*





Mandarinpremiär!



Alltid när jag ska fota hundarna så vänder dom på sig precis när blixten går.. Har många såna här kort *asg*



Fast Arvid vill visa upp sig ibland!



Till slut sötnosarna Ossie och Olivia!


Härliga fredag!

Japp, då var det fredag igen!

Dagen har rullat i ett idag.. Var på BVC 8100g, 69,5cm och 3månader idag. Förstår ni vad tiden tar vägen? Jag fattar inte.. Ett par timmar extra varje dag skulle göra gott för mig!

Drog in till valbo för höstshopping, 3 affärer sen har man bränt hela lönen.. Det kostar att ligga på topp, jag tror inte många tänker på hur dyrt det är med barn egentligen. Nu prioriteras Stella och Ossie här hemma, och bara deras jackor, t-shirts, byxor, kalaskläder etc. kostar skjortan. Hua, men dom måste ju vara hela och rena så man får prioritera bort sig själv helt enkelt..

När vi kommit hem kom Helena och Mikko på mat och hade med sig lilla godispåsen.. Jag tänker förresten inte berätta huruvida det går med bantningen.. Vi har tagit beslutet nu oxå att Helena blir Ossies fadder, och Tant Helena började böla, chockad någon? *s*

Imorgon blir det pyssel här hemma, jag fortsätter på mitt evighetsgöra, filten. Jag har insett att jag måste göra klar den innan jag börjar på något annat för annars blir den aldrig klar.. Men jag har gjort hälften! Det blir inte 200rutor heller utan efter en nogrannare räkning med mamma så blev det 80, alltså 40 klara =)'

Nu väntar sängen och sopranos..

Vill ha!!

Har hittat detta unerbara tyg som jag vill ha! Men hittar det inte att köpa någonstans.. Det finns med i Marimekkos höstkollektion 2009 och är designat av Teresa Moorhouse. Har ni sett det nånstans så snälla säg till! Tyget blir perfekt tygtavla istället för päronet!


Hembakat hårdbröd!

Oj vilket gott bröd jag bakat idag! Receptet kommer här..

Hårt Grahamsbröd med soltorkade tomater och valnötter

ca12 bitar

5 soltorkade tomater i marinad (antipasto går oxå bra)
1 ½dl grahamsmjöl
ca 2dl vetemjöl
1msk socker
½tsk salt
½tsk bakpulver
1krm cayenn (eller paprika)
2tsk torkad timjan
ca ½dl hackade valnötter
1msk olivolja
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser utom nötterna. Tillsätt olja och ägg så det blir en deg, tillsätt mer mjöl efter behov. Arbeta sedan i dom hackade tomaterna och nötterna för hand.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en fyrkant eller oval ca 5mm tjock. Skär kakan i 4 delar och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Grädda 12min, vänd på bröden och grädda ytterligare 10min, låt svalna på galler och bryt sedan sönder till mindre bitar.



Helgen slut

Nu har helgen tagit slut igen.. Egentligen borde den vara minst 3 dagar!

Stella har blivit jättetjock i halsen och har haft några febertoppar men idag har det blivit betydligt bättre och på kvällskvisten har hon bråkat med sin lillasyster så jag antar att det vänt! Ossie snorar när han sover, Irma småhostar och snörvlar, Sandra börjar oxå få halsont. Det är såå roligt med dom här skolstartsförkylningarna =) Stella blir hemma från skolan imorgon så hon piggnar på sig ordentligt, men vi missar öppna förskolan.. Jag gillar verkligen att gå dit, blir ett litet avbrott i all vardagsstress!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa Restresan, en rolig bok för alla som vill spara pengar och miljö, man tänker till lite extra för varje gång man läser den! Vi slänger alldeles förmycket mat..

Mormorsrutor

Ja så här långt har jag kommit, har räknat på att jag behöver 200 rutor. Vad har jag gett mig in på.. Kanske slutar med en filt till barnvagnen *S*



Lilla telefonen..




Jag har lärt mig virka!!

Jag är alldeles lyrisk över mina nya kunskaper, en helt ny värld har öppnat sig! Jag håller nu på att virka en mormorsfilt, ni vet en sån med en massa rutor.. och en telefon till Ossie, som ett sidoprojekt. Filten kommer väl ta hundra år, men envis som man är.. Får ha som mål till jul kanske =) Jag ska fota och visa framgångarna imorgon.

Tack för alla fina komentarer, jag blir alldeles rörd! Det ger mig plenty mer inspiration och energi!

Imorgon blir det Ikea med Helena, mysigt! Sen ska vi spela kort här hemma, extrabarnen kommer, Sandra kommer hem, fult ös igen, Härligt!


Roligt!

Måste lägga ut kusens länkar, jesus vilka nötter!

http://www.youtube.com/watch?v=VKUO6MlrEEQ&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=QAkL1bUQlYc


Pyssel uppdatering

Ja jag har haft lite pysseltorka ett tag, men nu har jag kommit igång igen! Fingrarna klias!

Igår sydde jag en klänning av lite tygrester från kuddarna, gick så där, måste sy om ärmarna, gick inge vidare att kanta med sidenband istället för snedslå, I wonder why??

Gjorde klar denna mobil till Ossie på pysseträffen i lördags, ska sänka den från taket oxå.. Ja vi har en svart vägg i sovrummet och Nej jag är inte nöjd.




Slutligen lilla ugglan som blev ett frukostprojekt idag, vet inte varför jag gillar ugglor så mycket, dom är ju såå söta! Den här lfår bo i extrapojkarnas rum! Sydd av tygrester.


 


Hemma

Idag ska vi bara vara hemma.. skönt.. Det är inte många dagar utan måsten nu förtiden faktiskt, alltid något som måste göras. Idag har vi bara sånt som vi kan göra om vi vill! Jag har knäppt lite kort och ska ladda upp lite auktioner på tradera, har mycket som ska ut =) Det är jättekul tycker jag och följa auktionerna! Dessvärre har jag bjudit på en hel del oxå, så har jag tur blir det jämt ut!

Jag har sytt mina nya kuddar och infört min nya höstfärg LILA, ej att förblandas med klimakterie-lila.. Jag trivs jättebra med färgen, har blandat olika nyanser och det blev mysigt och varmt!





Så här kommer jag och tillbringa hösten och förhoppningsvis läsa alla nya böcker som min älskade make köpt till mig!




Fredag

Oj vad effektiv jag har varit idag! Jobbat undan en massa, tvättat, strukit, ja sen var det inte nå mer.. men det har kännts jättebra och fått undan det iaf =/ Tvätt och stryk högarna hä hemma tar aldrig slut, jag är nog en laundrybitch HAHA, ja man får se allting positivt!

Ikväll har vi varit och spelat kort igen, hos farmor denna gång. Supergod mat, jag kom sist.. Men alltyid lika mysigt att träffas hela familjen, litet avslut på veckan kan man säga. Man får dra alla viktiga händelser och ladda inför kommande vecka på något sätt. Är skönt att ha den här fina kontakten med alla, speciellt nu i dessa dagar när så många nära gått bort, man värnar lite extra om sina egna då faktiskt.

Jag har faktiskt kommit en bit på min viktresa oxå, sedan jag bestämde mig att gå ner 8kg har jag tappat 2kg så 6kg kvar, fastnade länge men nu har det släppt igen.. Hittade denna bild i datorn, tagen 1 vecka innan förlossningen, 3 dagar efter BF. 25kg sedan..



Notera att magen hänger.. Hygglig dubbelhaka!

Höst!

Äntligen är hösten här, jag fullkomligt älskar hösten, jag vet inte varför men jag gör det! Friskt i luften och mysigt inne och fina löv som man kan sparka runt i, långpromenader, stickade tröjor I LIKE!

Idag och hela helgen kommer jag tillbringa vid min jobbdator, har en hel del att göra..

På lördag är det dax att pyssla, jag har missat flera gånger nu och vet inte vad jag ska göra.. Några av tjejerna har gjort rönnbärskransar till dörren och det skulle nog inte vara så tokigt. Hittade den här på www.marthastewart.com så skulle man ha det =)




Plommon!

Min älskade vän Mia har varit förbi med hur mycket plommon som helst, så SNÄLLA maila eller lägg en komentar med plommonrecept!

Här ska syltas saftas och bakas! Tack snälla Mia!

Astrid Lindgrens värld

Borta bra men hemma bäst! Nu har vi landat efter denna resa, en resa värd att minnas =)

Vi åkte på fredag morgon i två bilar 48mil enkel resa med tre vuxna och 8 barn, spännande! Men allting gick jättebra, fina stugor, trevligt sällskap och allt där till.
Stella ramlade tyvärr så olyckligt att hon bröt armen! Vi trodde först det var en stukning så hon fick stödgips först när vi kom hem.. Ångest kan jag lova när vi fick veta att det var brutet.. Men nu är det gipsat och förblir så i 4 veckor, hon är såå duktig!

Här kommer lite bilder från familjen taikons minisemester!


Här är vi på väg till en restaurang, jo det gick faktikt bra!


Hos Nils Karlsson Pyssling, Astrid lindgrens Värld, alla våra barn förrutom Ossie


Pippi


Emil






Så här glada blir mammorna när vi beslutar oss för att åka hem =/ *s*


Minisemester

Imorgonbitti drar vi iväg på minisemester med alla kidzen, ska bli så mysigt!
Jag insåg dock att det är en hel del packning som ska med oxå.. Vi ska bo i stuga utanför Astrid Lindgrens Värld och måste släpa med sängkläder och sånt oxå. Hej och hå ca 48 väskor känns det som!

Tänker på Jessica.. Känns så overkligt. Hur livet kan vända, ändras på en så kort tid. Tänker på Örjan och Markus, nu ska dom behöva gå igenom detta oxå. Tänk om man kunde göra något för att hjälpa..




Mina solstrålar, tre av dom!

Detta år har lärt mig tänka och värdesätta mitt liv på ett helt annat sätt. Det är svårt att tänka positivt i svåra stunder men ibland känns det som enda utvägen, som överlevnad. Jag hoppas att det blir lugnare nu..

Ledsen

Idag har en till fin vän lämnat oss, när tar det slut?

Vi saknar dig Jessica...


Lovely..

Titta och njut, glöm inte ljudet och full screen!

http://www.youtube.com/watch?v=u7deClndzQw

Organisering

Jag är ju ständigt på jakt efter nya lösningar för att förenkla vardagen, där platsar organisering väldigt bra, men ibland stannar man liksom.. Just nu är tvätten en evighetsgöra, alla med barn känner nog igen sig.. *suck* Vi (läs jag) tvättar nu åt minst sju personer i veckan, vilket blir en del maskiner om dagen. För att inte tala om alla strumpor som ska sorteras och hittas.

Har funderat på att införskaffa en strumppool när barnen blir äldre och alla drar ungefär samma storlek, då kan man ha en tex en låda med gemensamma strumpor, bara svarta likadana. Då behöver man aldrig mer sortera stumpor!
Nu har vi en låda där alla omaka placeras och när det börjar sina så är det bara att dra fram lådan förslagsvis framför tv:n och sortera, fungerar oxå men det tar ju sin tid iaf!

I tvättstugan som är belägen i källaren och ganska ny, har jag köpt tre korgar modell lövkorg, jag ska fylla på med tre till, som jag sorterar allas tvätt i och sedan är tanken att var och en ska bära upp och lära sig stoppa in själv i garderoben. Nu funkar det så att det blir sorterat per rum så jag inte behöver sortera igen när jag tagit upp allt.

Vi har oxå några lådor i en hylla i tvättstugan för Färgat, Jobba-kläder (måla, bygga etc), Laga och Sortera strumplåda.





Jag ska se till att få upp fler hyllor och lite sånt där nere oxå..





27år!

Fira eller sörja?! Min kära farbror sa idag -Nu förstår jag att jag är 60.. vad menade han med det? Mycket fika blev det iaf, och såå fina presenter! Tack tack! Jag gjorde en ny variant på tårta som jag hittade i `Sommarens söta´Med kokos och mango.. Gott!



Hade kokoslikör på bottnarna och mangopure och vaniljkräm mellan, grädde ovanpå och kokosflingor på sidorna, kiwi och mango som garnering!




RSS 2.0