Blommor

Idag ringde dom från tidningen och berättade att dom fått ett mail där någon nominerat oss att få en blommbukett och lite extra uppskattning. Helt fantastiskt! Vilken känsla! Att få uppmärksamhet för något man gjort för att vara snäll, för att vara en god medmänniska! Sånt man gör för att man själv förväntas få den hjälpen när man behöver den.





Här är mailet som skickades

Hej jag och min sambo och säkerligen ett antal till i denna stad sandviken skulle vilja att ni ger FAmiljen Pasi och Lina Solarinne En varsin STOR Bukett Tulpaner!!

Dom har en familj på 4 barn och ett foster barn och driver Loppisen saker och ting i örta och har jobb utöver det och Ställer upp och hjälper allt och alla bara dom kan.
I Augusti brann det hos oss och jag var gravid med mitt första Barn och Då packa odm ihop bebis kläder och hade spjälsäng som stog redo och lånas ut om inte vi hann få våran
från Sanerings firman. Dom gjorde Insamling på Julklappar till diakoniföreningen som dom lämna in i stensätrakyrka dom fick ihop 8 FLYTTLÅDOR Och 16BioBiljetter!!
I noverber/December Brann det igen här på Bruket lägenheten Totalförstördes Även då Fanns Lina med och samla ihop kläder osv så dom kunde få eftersom dom stog på bar backe.
Dom här två personerna är bland dom snällaste och finaste ni kan finna.
Dom fixade iordning och hjälpte till Ett Bröllop till Pasis bror och Lina fixa Brudbuketten åt dom och ska även Göra min Brudbukett Tills vi gifter oss i februari.
Dom håller även på och ordnar en klädbytar vecka igen fast inne på Resturang bolaget haft loppisar vid b hallen på jernvallen 2-4gånger.
Lina förlorade även sin farbror hastigt ifjol vilket tog denna familj hårt för dom är en hårt sammansvetsad Släkt som ses varje vecka och har mys med varandra.

ja som sagt Jag kan skriva mycket men snälla ge dessa två ELDSJÄLAR en varsin STOR bukett Tulpaner För det har dom gjort sig förtjänt av för evigheter sen!!!




Vad säger man.. Jag är rörd till tårar!

Vårruset

Jag och Mia har ju slagit vad om eller egentligen gett oss f-n på att vi ska springa vårruset i år. Alltså springa inte gå.. Jag har aldrig sprungit, just nu har jag för många kilon extra för att orka springa och astam har inte gett med sig efter lunginfektionen. Men.. jag SKA springa! Börjar man nu med promenader och sakta men säkert ökar på flåset så ska ni se att Gävle vibrerar när jag 18Maj flåsar igenom stan :) På´t bara!

Hoppas fler är med, för det är ju riktigt kul! http://www.varruset.se 




Kycklinggryta

Irma åt tre portiner av denna igår (!!) därför lägger jag ut receptet! Den här är perfekt vid skåprensning. Just nu hade vi kycklingfileer kvar från nyårsafton, vätskan fungerar lika bra med cremefraiche, grädde, mjölk, kokosmjölk/grädde, ja ni fattar principen! Lika med grönsaker, funkar lika bra med morötter istället för paprika.
Även detta recept är från mina föräldrar ursprungligen och jag tror att det fortfarande är lika..

Kycklinggryta ala Nordin, 4-6port

1 grillad kyckling eller 4 fileer
1 paprika
1 lök
inlagd viitlök
grädde
curry
salt, peppar

Fräs lök med kycklingen, ha i vitlök och gärna lite av oljan. I med paprikan, på med grädde så det täcker och krydda efter smak. Servera med ris och grönsaker.



Böter för oskrapade rutor

Ja det kan man få! Det fick min man nästa befara idag.. 1500-30000kr eller av med körkortet!! Hur noga är ni? Jag skrapar alltid bara så jag ser ut, och låter fläkten ta hand om resten! Men nu blev det andra bullar..


Kortkväll

Ja det var ett tag sedan jag hade kortspelskort. Igår var vi hos min Faster och spelade, hon bjöd på helt underbar pepparbiff och glass till efterätt. Pappa stod för partytricksen och såg till att huvudströmmen gick när han skulle koppla i taklampan =) Tänk vad roligt man kan ha en vanlig söndag!





Flickorna har sina egna spel med sig



Abbe-katten


















Baktankar

Jag fick lite lust att baka mellan garderobsrensningar och returinsamlingar. Slängde bokstavligen ihop en grahamsbullsdeg med quinoa och solrosfrön. Det blev förmodligen dom fulaste bröden jag någonsin bakat! Men funkar mycket bra som kuvertbröd.
Nu har jag thekakor i ugnen och hembakade är ju såå goda! Det här receptet använder jag;

Thekakor från Frövi, ca 40st

8dl Havregryn
1l mjölk
175g smör
75g jäst
½dl socker
1tsk salt
ca 2l vetemjöl

Låt havregrynen svälla med mjölken, gärna flera timmar (jag orkar aldrig vänta mer än en ½timme)
Smält smör och häll det i havregrynsmassan. Lös upp jästen i lite av vätskan. Blanda i dom torra ingredienserna, spar lite mjöl till utbakningen. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa ca 20min
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda in resten av mjölet. Jag brukar dela degen i fyra och knåda var för sig för att sedan dela i 10. Rulla bullar och platta ut till thekakor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt dom jäsa 30min.
Grädda ca 10min i 225grader mitt i ugnen, låt svalna under bakduk.



Thekakor på jäsning och fulbröd under :)

Nyår hemma!

Vi firade nyårsafton hemma i lugn och ro med våra barn, det är då nyår är som bäst! Naturligtvis blev det trerätters middag och skakad pomac! Här är lite bilder!



Arg kock.. Har ju alltid velat ha en Gordon :)

























Sist men inte minst, en något trött mamma..


RSS 2.0