Regnig dag

När det regnar ute kan det lätt bli trist.. Jag och barnen brukar passa på att baka då. Ibland blir det bullar att fylla frysen med, ibland muffins. Den här dagen blev det chokladbollar, dessvärre blev det inte många kvar på fatet..Han är så go på det här kortet, man blir alldeles lycklig när man ser honom!

Hemleverans

Jag tycker att det är väldans bekvämt med hemleveranser. Vi har faktiskt flera nu! Nyaste är väl Linas Matkasse, fem middagar och recept hemlevererad till dörren varannan måndag. Jättegod mat, och roliga recept! Sen har vi ju tvättmedel, just nu vårda. Jag tvättar ju en del, så det är smidigt att alltid ha hemma. Och så Potatishandlarn som kommer med ägg, var tredje vecka. Det är nog den bästa. Jag köper två kartor ägg varje gång, ibland lurar han på mig en låda cocosbollar :) Ägg är ju perfekt! Man kan baka, laga lättare mat, koka till frukost ja name it!


Tomater!!

Åh vad underbart med egna grönsaker! Jag köpte tidigare i år en påse frön på tradera, tomatfrön. Jag har ju inte ro att sitta och pilla, så jag satte allt! Nu har jag 94 fina små tomatplantor, och ett växthus på 3,5kvadratmeter :D Jaja, jag ska väl försöka gallra lite.. Kanske blir lite plantor till loppisen.Längtar redan till första skörd! Tror jag ska prova egen ketchup faktiskt.. Dax att leta recept!


Vardagslunch

När jag är hemma med både Irma och Ossie, måndagar och fredagar, blir det ibland kaos. Irma är väldigt känslig just nu och då är det jättejobbigt med en irriterande lillebror som gör ALLT för att reta sin storasyster. Oftast leder det till bråk, grin eller skrik. Till det här toppar vi med en mamma med sömnsvårigheter och ryggvärk, alldeles förmycket att göra och oförmåga att prioritera, iaf fredagar och måndagar :/ Resultatet KAOS! Eftersom vi måste äta också så lagar jag mat med Ossie på höften. Man har ju lärt sig en del.. Knäcka ägg med en hand, trilla köttbullar och knåda degar. Men röran som blir.. *suck*Idag blev det köttbullar och "skruvade" makaroner som Irma säger (stuvade). Lyckades tappa ströbrödsburken så idag smakade köttbullarna väldigt lika mamma scans, var nog bara prupp-lukten som saknades :)


RSS 2.0