Julens godaste chokladkaka!




200g rumsvarmt smör
3dl socker
3 ägg
1 ½dl kakao
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten

chokladkräm
500g mörk choklad mist 50% kakaohalt
1dl vispgrädde
150g smör

175 grader på ugnen. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2l
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda ca 40min eller tills en provsticka är torr.
Låt kakan svalna på galler

Gör under tiden iordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.

När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred kräm på den undre delen. Läg försiktigt på den andra delen och bred resten av krämen över hela kakan, även på sidorna.

Jag brukar alltid dekorera med blommor, fråga på blomsterhandeln vilka man kan använda! Sen siktar jag över florsocker som ett gulligt snötäcke!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0