Award!



Jag blir så glad när jag får sånt här! Tack Nina, www.ninadays.blogg.se !!!

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen/erna som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna award!

Jag ser mig nog inte som en intressant person men ska försöka klämma fram något!

1. Jag har en stor fallenhet för religion, detta ämne faschinerar mig mycket och jag har faktiskt varit på väg att läsa till religionslärare!

2. Jag kan INTE baka maränger, kan baka allt utom maräng, förstår inte varför!

3. Jag är den mest effektiva person jag känner, är grym på att planera och strukturera ett arbete för att få det så effektivt som möjligt!

4. Mitt favoritgodis är dubbelnougat, wienernougat, punschkottar och trocaderoflaskor.

5. Jag har dansat och spelat teater i en stor del av mitt liv, dansat allt från balett till step!

6. Jag är barnsligt förtjust i hårdrock och skrålar gärna i bilen, helst till Pearl Jam eller 80-tals rock

7. Jag har fött mina barn med endast lustgas som smärtlindring, Ossie kom helt utan. Jag är mer rädd för bedövningen än smärtan.. Dvs jag är ett riktigt kontrollfreak! 

Passar över bollen och utmärker:

www.sullullas.blogg.se
www.luckylinda.blogg.se
www.lindizliv.blogg.se
www.stonies.blogg.se
www.elintimmerholm.blogg.se
www.madebymum.blogg.se
www.anjajoronen.blogg.se

Trevlig helg!!


Trök trök

Den här veckan är en riktig trökvecka! Är så uppstressad över jobbet och bokslutet som måstes göras så snart som möjligt. Inte för att det är trökit, tvärtom jag tycker att det är jättekul! Men allt annat... Stella var sjuk igår och Ossie idag, lr han har trökat länge nu.. vaknätter är mer regel än undantag! Man sover en kvart vaken en kvart..

Så mina dygn ser ut så här: vaknar, bubbar runt på kinkpelle eftersom det låter som om brandlarmet går när jag sätter ner honom, har jag tur kan jag ha datorn brevid mig så jag kan uppdatera mig, försöker värma gårdagens rester och äta, hämtar tjejerna, fixar mellis, bubbar på Ossie, Pasi kommer hem och tar Ossie, försöker uträtta ärenden, lagar mat, jobbar, nattar barnen, somnar i soffan, blir väckt, går och lägger mig, vaknatt, om igen..

Humöret dalar, huset håller på att förvandlas till Forsbackatippen, mitt ansikte passar mycket bra ihop med Alice Cooper, tuttarna ser ut som uppblåsta och urtömda bag-in-box förpackningar, längtar efter en hel natts sömn...

Åh vilket deprimerande inlägg det blev! Jag som själv ogillar att läsa om folks problem, precis som om man inte har egna!

Barnkalas på leklandet!

Stella hade sitt 6-års kalas nästan en månad sent men Oj vad roligt vi hade! Totalt slutkörda när vi kom hem..


















Fredagsmys

Ja, äntligen fredag! Man längtar hela veckan faktiskt! Det krävs inte så mycket heller, hos oss äter vi mat, alltid mat som vi vet barnen gillar, sen blir det tända ljus, tv och popcorn, ibland fläskar vi på med efterrätt om vi orkar.. LOVELY!


Lillprinsen!




Man måste klä ut sig annars är det ingen fredag..






Finbesök

Ja, idag var hon här självaste Marit Bergman!
Åh, vilken liten juvel! Kan inte hitta en enda anledning till att inte ta en valp av henne sen..



Sumo blev lite rädd för denna varelse som var en hund men inte såg ut som en..?! Bäst att hålla sig på avstånd med uppsikt =)




Roligt

Hittade en rolig grej! Ni vet Ica-reklamen med videobloggparodin? Nu har sura bloggar gett igen! Kolla här *asg*

http://www.youtube.com/watch?v=N_V-0I61PTo&feature=player_embedded


Chunkey monkey cheesecake

175 grader på ugnen

12 digestivekex
75g smör

Fyllning
800g cream cheese
2½ dl strösocker
2msk vetemjöl
2tsk vaniljsocker
½tsk salt
2 bananer
2 snickers
3msk kakao


Blanda digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbar kant och kyl medans du gör fyllningen.

Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt.
Dela den färdiga smeten på 2 skålar, tillsätt kakao och grovhackad snickers i den ena och mosad banaan i den andra.
Varva smetarna i formen och grädda i nedre i ca 1h. Fyllningen kommer att kännas lite lös men stelnar när den kallnar.

Låt kakan kallna helt och lossa sedan försitigt! Kakan är godast om den får stå i kylen öve natten.

Har man inga digestivekex hemma går det bra med vilka kakor eller söta kex som helst!



Receptet kommer från kokboken Två systrars söta.

Tjejkväll

Ja, gårdagen blev lyckad trots allt! Mycket god mat gjorde vi och skrattade och hade oss. Jag var hemma redan 23, men jag kände att det räckte! Vi pusslade ihop det så att jag kunna ta ett glas vin till maten oxå, och det var gott och sen var det bra!


Emma dukar


Helt klart snyggaste rätten! Toast på nybakad franska, pressad citron, färskost med gräslök, rökt sik, rödlök, tomat och bladspenat. Så gott!


Här var vi så sugen att jag jag glömde näppa kort innan.. =) Helstekt fläskfile med parmaskinka och soltorkad tomat, klyftpotatis och tomatgräddsås, ugnsgratinerade tomater till. Åh vad gott det var!


I särklass fulaste upplägget! Chunky monkey cheesecake, mycket god bakad cheesecake! Receptet lägs upp i eget inlägg!












Bitterheten själv

Det är jag idag! Hade sett fram emot den här dagen så himla mycket, men allt sket sig.. Ingenting går som det ska, inte ens strumpbyxhelvetet passar. Är jag inte värd en kväll med kompisarna?? Tydligen inte..
Ledsen och bitter sitter jag här i soffan med en ilsken son och känner mig som en tonåring med hormonsvaj. Jag vill också gå ut, slappna av, koppla bort, ladda om. Just nu är sinnet tungt, släpper säkert imorgon, men likväl jobbigt.. Längtar efter en svärmor.. 


Frukostfrallor

Har ägnat kvällen åt att koka risgrynsgröt och baka frukostfrallor till imorgon, kidsen älskar "tomtegröt" och jag älskar att baka =) Jag hittade det här receptet på www.kalasgott.blogg.se



Frukostfrallor

75g Smör
5 dl Mjölk
2 tsk Salt
2 msk Honung
50g Jäst
12-14 dl Vetemjöl

1 Ägg uppvispat med 1 msk mjölk till pensling
Vallmofrön

Gör så här
Smält smör, tillsätt mjölk, salt och honung. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör med en slev så att jästen löser upp sig alldeles finfint. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Dela degen i 20 lika stora bitar och trilla varje bit rund. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 225°c, ca 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Onsdag

Mitt i veckan! Jag försöker hitta dom gömda rutinerna, går ganska bra.. Har börjat lista upp dagarna och sätta på kylskåpet, får väldigt mycket gjort!

Stella börjar på ridning idag, hon är väldigt förväntansfull! Jag är skiträdd! Jag är både rädd och allergisk för hästar, men det är bara att knipa ihop och följa med =) Jag har gjort det med Sandra så då måste det fungera här oxå! Ska ut och kika efter kläder och skor bara, har ingenting att använda nu..

Jag har tänkt sluta amma oxå, av rent praktiska skäl. Ossie tuttar upp till 4-5ggr per natt och det är jättedygt! Jag tror inte han får i sig så mycket utan det är mest för tuttandets skull.. Slutar vi så kanske han sover hela nätter =/ Han drar i sig 2 flaskor välling innan han somnar för kvällen dessutom!! Och ammar ingenting på dagarna.
Tyvärr delar inte lill-mannen mina åsikter utan protesterar med att vara vaken nätter igenom och ska amma 6-7ggr istället.. Det är väl bara att låta tiden ha sin gång antar jag!

Är bjuden på 2 härliga fester 2 veckor i rad, och hade verkligen sett fram emot att få komma bort och dricka lite vin och tjattra med tjejerna, men men får käka tillsammans med Emma och Mimmi på lördag iaf.. Får spara krutet till sommaren =)

Nu har båda mina prinsar somnat så jag ska passa på att lura lite oxå! Längtar efter Ilse, väldigt tomt här hemma...


Bullmastiff bebisar?

Ja, nu är våran höglöpande lilla Ilse iväglämnad till pojkvännen en vecka, komer hon hem med valpar i magen tro? Jag är sjukt orolig och kommer förmodligen inte att kunna sova inatt.. Här är pojkvännen!


Trettondagen

Jag har helt missat att det dyker upp en röddag mitt i veckan..

Vårat projekt fick vika ett par dagar när vi insåg att vi hade en del annat som också skulle göras!

Jag har äntligen skaffat mig en kalender, vet inte om jag kommer använda den fullt ut men ska försöka planera mina veckor i den så att man har lite pejl! Har också köpt en telefon, rättare sagt en iPhone, lite kaxig är man nu =) Men shit vad "stor" den är, jag får nog in halva hjärnorganiseringen i den! Stella tycker att det är väldigt skoj också och hon får lyssna på musik under uppsikt med den. Samma dag köpte vi oxå en ny tv till sovrummet, äntligen ska tjocktvn ut! Men den står fortfarande i hallen..

Jag har städat ut julen idag, men gillar stjärnor och ljusstakar så mycket så dom får nog stå en vecka till.. Det blir så luftig och fräscht när man får ut skiten! Jag älskar ju julen men jag tror jag älskar lika mycket att få ut den!

Nu väntar härliga veckor med vardag och rutin! Jag ska ta tag i mitt påtänkta städschema oxå, och en massa tusen andra saker. Jag har iaf kört en vecka med träning och bantning light, kanske man kan komma nån vart.. Pasi har börjat äta soppor från cambridge, han e såå duktig! Nu j-lar!!

Längtar efter lite pysseldagar också..

Projekt Förvaring/Skåprivning

Vi har startat ett mindre projekt här hemma. Vi har rivit ett platsbyggt gammalt skåp som ska ersättas med bättre och fler hyllor. Skåpet är en del i källartrappen och såg från början ut så här







Huset köpte vi av en gammal tant, hon var över 90år när vi tog över, så vi tog det otömt och ostädat. Vilket har inneburit att vi hittat en hel del roliga saker! Gumman och hennes gubbe som dog några år tidigare byggde huset själva och det stod färdigt 1932. Guben sålde sin ögonsten, en Harley Davidsson, för att kunna betala tomten.
Nu när vi rev skåpet hittade vi detta, 2 gamla MC-luvor, en dam och en herr och ett par tillhörande glasögon! Tänk om det var dom som dom hade när dom åkte på sin HD..



Hittade lite roliga gamla burkar och flaskor oxå, bla bilwax!



Nu har vi börjat måla lite oxå ska köpa mer färg och fortsätta imorgon!



Fortsättning följer!

Nytt år, Nya möjligheter

Vi har startat året med en riktig slö och slapp dag, wii-spel och soffläge! Tjejerna har jättekul!
Snön öser ner och Pasi är ute och skottar hela tiden, han e så duktig =)
Jag tror kvällen får fortsätta så här, lugn och mysig!

Over and out!

RSS 2.0