Första tanden!

Ja efter två nätters konstant vakenhet och snörvel på Ossie, bet han mig i tutten och AJ vad onte det gjorde! För där fanns en tand! Han är tidigast av våra barn att få tänder, Stella var 7mån och Irma 8mån. Så nu håller vi tummarna att han inte biter sönder mig..

                                                     


Tomteland

Igår fredag var vi på Tomteland med öppna förskolan, Ossie fick vara hos mormor och det gick jättebra! Han drack tom tillägg!! Här kommer lite kort från vår resa!





















Sömnbrist...

Efter Ossie fick vaccin igår har natten kråglat om något mer än vanligt, tuttarna har haft samma öppettider som Statoil i hagaström. Känns som två grytlappar nu *s*! Stella har drömt mardrömmar och Irma far som en elvisp i vår säng.. Måtte denna tid snart vara över! Jag börjar känna igen figuren i spegeln och det är inte Lina utan Ursula, häxan i Den lilla sjöjungfrun, disneyversionen. Sömnbristen är påtaglig och jag verkligen längtar efter en hel natts sömn!
Idag fick jag iaf en tupplur med Ossie i soffan efter barnen skjutsats till skola och dagis, skönt och jag tror det räddade dagen! Synd att tillfällena inte ges oftare. Tyvärr fick jag nog byta städandet mot den där luren så jag får ta det imorgon istället. 

 

SPA & BVC

Idag har det varit fullt upp! Utvecklingssamtal med Irma först, allt ok! Sen BVC med Ossie 2 vaccinsprutor, 9850g och 73,5cm, 5 månader imorgon.. Vad tar tiden vägen? Jag skulle verkligen behöva ett par timmar till per dag!

Hem och packa traderapaket, herreminje vad paket det blev idag.. Killarna på kiosken börjar nog ångra att dom blev inlämningsställe åt schenker *asg* Har fyndat en sprojlans ny didrikson overall åt Stella, ny med lappar för 310kr! Jättefin röd.. Så nu väntar jag paket oxå, jag "vinner" ju hela tiden! =)

Eftermiddagen var öppnaförskole-mammorna på SPA, hyggligt lyxigt.. Relax med bastu, bubbelpool, massage och en massa goda ost och kex och frukt.. Mmmmm... Tänk om man unnade sig lite oftare! Problemet efter dessa utanbarndagar är att man blir så himla trött när man slappnar av, jag kommer sova som en stock inatt (mellan amning, kissning och annan nattvandring)

Imorgon har jag och mamma bokat in en em på ikea, med barnen eftersom Pasi är i falun. Ser faktiskt fram emot det även om jag inte har något speciellt ikeabehov (som jag brukar).. Ska bli mysigt liksom! Har iaf fönsterbräda till Sandras rum på listan, sen är bara elen kvar där inne!

Tack och Gonatt svammelkatt.. Zzzz..


Lingon och Peparkakscheesecake

Åh vd gott det var! Ska försöka återge receptet här, tyvärr hann jag inte fota den innan den tog slut..

3dl hårt vispad grädde
1 msk vaniljsocker

blanda

300g philadelphia
1½dl florsocker

blanda och rör ihop med grädden, blanda i lagom mycket lingon.

pepparkakor ca 25st..

krossa till smulor och blanda med

100g smält smör

Tryck ut i en form med löstagbar kant, häll över smeten. Ställ i kylskåp, kan med fördel göras dagen före!
Jag gjorde 5timmar innan servering, frysen 3timmar och tina i kyl 2timmar, JÄTTEGOTT!


Dagens Mamma och Pappa

Vart vi igår! Barnen vaknade extra tidigt eftersom vi lovat Jungelcity, halv åtta frågade B när det var frukost, han som annars vaknar 10 HAHA! Ja in for vi vid 10 iaf och röjde loss, barnen såg ut som apor som svingade sig i näten! När vi kom ut var alla så rödblommiga och helt genomsvettiga =)
Lunch blev det på MAX, och sedan inhandling av lördagsgodis. Halv åtta igen frågade B om det var sovdax! Då hade vi planerat in Robinsonpremiären oxå *S*
Det är så roligt när man ser att barnen har roligt och att man kan avsätta såna här "lek-dagar" nån gång i månaden. Det behövs verkligen både för vuxna och barn!

Det var lite svårt att fota i all lek, men lite blev det iaf!








Städa städa städa

Jaha nu har man fått ytterligare ett inre utbrott av all denna röra.. Jag fattar inte, jag städar ta-mig-fan varje dag, flera gånger om dagen men nej, vi har norra europas rörigaste hem. Ordningsakuten var är ni?

Jag försöker organisera, lådor krokar, slänga, förvara, men min familj har nåt inbyggt ta-och-släpp-på-ett-annat ställe-än-där-det-ska-vara system.. SUCK! Jag med mina drömmar om perfekt ordning och ett vackert hem har kommit väldigt snett här i livet.. Hur gör man? Tips tack!

Irma har satt skräck i sin mor genom att ta ut ALLA kläder ur garderoben, och hälla allting i en hög på golvet, toppa med 2 stora lådor barbiesaker och 1 låda mylittlepony, om det i närheten finns andra potentiella saker kan dom oxå få vara med. I allt leker hon sedan och rör om allting så det blir LITE svårare att städa för mig, för när hon uppmanas säger hon kvidande -Jag har ont i magen.. (Gissa vad mamma har!)

Är det för att vi bor trångt som det blir rörigt eller spelar det ingen roll?

                                                         

Livet

Tänk vad fantasiskt livet är egentligen! Vi föds, vi lever, vi dör. På vägen händer så mycket! Till vilken nytta egentligen? Alla prövningar, alla lärdommar, all glädje all sorg. Vad ska vi med den till egentligen? Vad gör den om hundra år när vi ligger där i jorden?
Eller är det det som är meningen? Att lära oss och föra vidare till våra barn? Våra underbara barn!

Vi är just nu inne i en enorm förändring, rörande alla familjemedlemmar! Vi är med tonåring! Helt plötsligt stod vi på andra sidan tröskeln och fattade att NU börjar det! Känns fantastiskt, spännande, jobbigt, underbart! Vi ska få vara med under sju år och forma denna varelse till en vuxen kvinna, otroligt! Allt vi säger och allt vi gör kommer sätta prägel på henne. Som att börja om från början, vaknätter, matkrångel, etc etc. Jag är så glad att vi på vår första tonåring är 4 föräldrar med en fantastisk samspelhet och enighet. Vi kan hjälpa varandra i det här!

Nu säger vi Hej då till vår lilla goa gulliga flicka som showat på varenda tillställning i sina glitter och sammetsklänningar med flätor i håret, som satt upp sina barbieaffischer med nagellack på väggen, som kramats och kurat och snuttat på våra öron. Vi saknar henne redan! Men vi ser fram emot den underbara tjej som ska växa fram, självständig, självsäker med hunger på livet! Med dom egenskaperna som redan finns hos henne kan inget gå fel! Jag vet att våran flicka kommer bli en fantastisk medmänniska med bra värderingar och mycket kärlek! För vi älskar henne, alltid!


Vilket väder!

Jag brukar sällan bry mig om vädret, hittar liksom alltid något att fördriva dagarna med ändå, men allvarligt.. I Stellas klass har man nu konstaterat att det inte varit en enda dag med sol i november! Kul! Undra på att man blir deppig ibland.. Det har regnat och haft sig så lill-puppe har fått sovit inne och ni vet hur det brukar bli..
 
Nu har jag iaf skickat efter en åkpåse, för jag är tydligen inte så erfaren på barn så att jag skattat en sådan tidigare än mitten på november =P Så här ser den ut!

Stroller Bag Classic Wool

www.babyshop.se guud vad mycket fint dom har..

Lite fix i hallen

I vanlig ordning har vi alltid för mycket kläder och skor i hallen! Nu hittade jag dom här snygga krokarna på www.inreda.com Skoskåpet under tavlan hittade jag på pingstkyrkans loppis för 60kr...



 

 


Vilken Dag!

Vaknade med ont i halsen och lite snuvig och hängig.. Men efter jag skjutsat Stella till skolan var jag ner och hämtade ett paket från Panduro =) Och då försvann alla förkylningssymptom! Den här lilla gobiten fick gröt med paketöppning!






Med posten sedan kom ännu mer inspiration! Martha Stewart living, Elle Mat och Vin, 2 virkböcker, ojojoj om ni bara visste vad som snurrar i huvudet nu..

 

Just nu har jag mitt hemliga projekt, det är ingen ide att jag skriver mer om det för då avslöjar jag snart =)

Jag har även Julpyntsprojektet vilket består av 2 saker, har inte bestämt mig än.. Kanske ber om hjälp när dom är klar!

Jag har också ett projekt på gång med photopearls, Herr Gårman, det är det pärlorna är till för! Tycker mycket om grafiska bilder, enkla snygga, gärna färgstarka! Ska bli riktigt kul!

Vet inte ens om jag vågar titta i dom nya tidningar/böcker jag fått idag för då fortsätter listan långt =)



Pasi studerade bokstäverna jag köpt och konstaterade att det saknades en bokstav, E, lite roligt för jag köpt O, S, S, I, men enbart för att det är initialerna på våra barn. Han trodde det skulle stå Ossie! Har jag inte tänkt på förrut *s* Jag var oxå snabb att säga att Ossie då kanske behöver en lillebror som ska heta Elvis! (Bara ett skoj, jag ska inte ha fler barn!!)



Hemligt projekt!

Åhh.. jag har idag påbörjat ett hemligt projekt som jag ska ge bort i julklapp! Jag är helt värdelös på att hålla hemlisar och jag har redan avslöjat den här för mamma =) Det ska bli så roligt och jag är nog mest uppspelt för att det är en hemlis! Det är iaf handgjort och kommer ta en stund..

Jag har oxå anmält mig till en julpynts-swap på www.monsterarkivet.blogspot.se Så nu drar jag igång årets julpyntssäsong! Har flera ideer som ska provas, så håll utkik!




Lekdag

Idag har vi varit på jungelcity hela dagen, det var så roligt! Tjejerna var helt slut när vi kom hem. Irma frågade i bilen om det var kväller och hon fick sova =)
Jag har klättrat i labyrinten och försökt hänga på Irma, herrejisses, måste varit en syn för gudarna *s*. Nu är jag trött som aldrig förr, mamma tog hem tjejerna över natten, Ossie har ätit jättemycket gröt och badat så vem vet kanske väntar en natts sömn för första gången på sex veckor...


MeandI party!

Tack alla snälla ni som kom till mig idag! Jag fick det fina påslakansetet i motiv stad ljusblå, som tröjan här nere!

Det här hamnade på min shopping lista idag:
Bilderna från www.meandi.se






Återvinning

Detta ämne tycker jag är väldigt roligt för man får tänka till lite och kreativiteten får flöda!

Jag har rensat Sandras garderob på trasigt litet etc. Och hittade bla. ett trasigt linne och strumpbyxor



Jag började med att klippa sönder linnet och tog bort den trasiga övre delen, klippte strumpbyxorna i 5 delar, se bild.

Sen sydde jag ihop dom delarna som såg ut som benvärmare, perfekt mudd!



Sen var det bara att töja ut "mudden" och sy räta mot räta på linnet.



Här är kjolen klar och jag har virkat några små blommor och sytt fast!





Storleksmässigt sitter den bättre på Stella men Irma tyckte så mycket om den =)


Perfect Home

Tiina bjöd in på homeparty idag, perfect home. Mycket fina saker fast inte riktigt min stil.. Hittade iaf fina ljuslyktor till fönstren! Fanns inte en enda bild på lyktorna på nätet.. =( En julklapp inhandlades oxå men jag säger inte till vem...



Till fikat bjöds det på äppelpaj.. jag älskar äppelpaj, skulle kunna äta en hel form själv! Lr två..


RSS 2.0