Hembakat hårdbröd!
Oj vilket gott bröd jag bakat idag! Receptet kommer här..
Hårt Grahamsbröd med soltorkade tomater och valnötter
ca12 bitar
5 soltorkade tomater i marinad (antipasto går oxå bra)
1 ½dl grahamsmjöl
ca 2dl vetemjöl
1msk socker
½tsk salt
½tsk bakpulver
1krm cayenn (eller paprika)
2tsk torkad timjan
ca ½dl hackade valnötter
1msk olivolja
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser utom nötterna. Tillsätt olja och ägg så det blir en deg, tillsätt mer mjöl efter behov. Arbeta sedan i dom hackade tomaterna och nötterna för hand.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en fyrkant eller oval ca 5mm tjock. Skär kakan i 4 delar och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Grädda 12min, vänd på bröden och grädda ytterligare 10min, låt svalna på galler och bryt sedan sönder till mindre bitar.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1282596/images/2009/kortkvll-004_54042764.jpg)
Hårt Grahamsbröd med soltorkade tomater och valnötter
ca12 bitar
5 soltorkade tomater i marinad (antipasto går oxå bra)
1 ½dl grahamsmjöl
ca 2dl vetemjöl
1msk socker
½tsk salt
½tsk bakpulver
1krm cayenn (eller paprika)
2tsk torkad timjan
ca ½dl hackade valnötter
1msk olivolja
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser utom nötterna. Tillsätt olja och ägg så det blir en deg, tillsätt mer mjöl efter behov. Arbeta sedan i dom hackade tomaterna och nötterna för hand.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en fyrkant eller oval ca 5mm tjock. Skär kakan i 4 delar och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Grädda 12min, vänd på bröden och grädda ytterligare 10min, låt svalna på galler och bryt sedan sönder till mindre bitar.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1282596/images/2009/kortkvll-004_54042764.jpg)
Kommentarer
Postat av: Nina
Mums! låter gott!
hur lärde du dig att virka? jag har faktiskt beställt en bok med olika mönster, så jag tänkte faktiskt åxå försöka börja virka lite! =)
hoppas hela barnaskaran kryar på sig!
Postat av: Jennie
Ser jättegott ut, måste testa!
Postat av: Rebecca
Gott :D
Trackback