Hallrenovering del 2

Ja nästan helt klar! Har fått upp lite hyllor, en magnettavla som jag hittat på loppis, var annars? Nu står en av köksstolarna här eftersom köksbordet tillfälligt krympt av renoveringen.. Nu återstår att flytta ner gamla kontoret till nya, leta fler passande hyllor, av blir det kuber. Lite fler lådor ska till och en höj och sänkbar pall! Måste nog ta och måla den bruna kabeln oxå..

Blir nog snyggt om man gömmer allt i vita lådor! Utan fettfläckar.. =)


Hallrenovering

Ja som ni vet är vi inte så snabba.. Vi började renovera hallen för några år sedan, och en del blev inte tapetserad. Lister saknas och några som finns är inte målade.. Bokstavligen ett deprimerande tillstånd! Nu har jag bestämt att ha lite sidoprojekt under tiden min man fokuserar på väggrivning och större manligare saker. Jag har på två dagar småpysslat med hallen, målat befintliga omålade lister, spacklat och rivit gammal textiltapet, fått upp ny tapet och insett att det saknas en rulle. Så småningom kommer här byggas ett hemmakontor ala compactliving. Här ska rymmas min arbetsplats med tillhörande utrustning, hemmaadministration, pysselprylar (allt från pärlor till tyger), detta kommer bli en rolig utmaning!

Här kommer dom första bilderna!
Fisk-kudde

Ja det var ett tag sedan det blev något pysslat här hemma. Men nu kommer lusten med hösten och jag har en upplsagsbok med ideer i huvudet som jag vill göra!! Har massor som borde avslutas oxå.. Men det kan man ta vid tillfälle =)

Här är en kudde jag och Stella knåpad ihop en VAB-kväll. Tygerna är avlagda lakan och påslakan efter urrensning av linneskåpet! Har tagigt en ny vana i att köpa band och fransar på loppis när det dyker upp, här kom det väl till pass!
Ny förvaring!

Vi har fått ett nytt förråd, tillägnat uteleksaker och redskap. Och jag undrar nu hur vi klarade oss innan? Ingen som vet! Herregud vad bra det är! Jag får in allt, och ändå kan man snurra runt och det känns inte alls inknölat!

Jag har investerat i en ny hylla till redskap som krattor och spadar etc. och det var värt varenda krona! www.forvara.se köpte jag denna manick! Helt suverän!

Komplett förvaring för trädgårdsprylar

Vi tillfälle när det inte regnar löv som idag, kanske jag kan knäppa några fina kort på hela skapelsen =)


Samlare

Kan man låta bli att bli samlare när man jobbar på en loppis? Eller blir man trött på alla saker hela tiden?
Jag vill inte gärna erkänna att ag är samlare men inser ju ibland att så är fallet! Jag har fått ihop en liten samling med PEZ figurer, det estetiska har givetvis inverkan i mina samlingar, sånt som gamla serietidningar är inte min grej.. Termosar, fina färgstarka har oxå blivit min grej och vackra burkar och brickor! Gärna från 60-70-talet..
Vad samlar ni på? Kan vara roligt att veta, dom flesta samlar på något!


Vardagskaos

Ja det råder här hemma nu. Eller det råder alltid här hemma nuförtiden..

Av någon anledning är mina barn, läs Ossie, programmerad till att göra allting tvärtom. Jag har upplevt tre bebisar, fyra mindre barn. Ingen, Ingen kan riva och röja som min son, MenOssie Bin Laden. Plockar och städar jag i köket och hinner klart utan honom, hinner jag in i vardagsrummet och då står han där med ketchupflaskan och har världens finaste leende på läpparna. Hundmat och kaffefilter hittas oftast i vinstället under köksbänken. Plastbyttor och kastruller måste oftast diskas om, om dom mot förmodan hittas vid användningstillfället.
Detta scenario spelas om och om igen tills mamman av utmattning stupar i säng eller avbryter för att fortsätta samma sak utomhus.Hur som haver har vi fått hjälp av underbara familjemedlemmar att rensa i vårat garage inför vintern. Det gick snabbt, brutalt men smärtfritt! Nu hoppas jag att vi på egen hand kan fortsätta åtminstonne någon mer stans..
Familjens män har också snickrat ihop en mycket fin vedbod och tillhörande leksaksförråd på gården. Ska bli väldigt skönt när det blir klart att kunna ha ett eget förråd till leksaker som annars lätt tar plats i garage eller som oftast ligger kvar utomhus. Ny ytterdörr är också på plats, foder på utsidan väntas. Ja det tar sig litegrann, men mycket kvar att göra på denna skrothög..

Over and out

RSS 2.0