Pimp-my-hammock del 2

Ja då var den äntligen färdig! Åh vad nöjd jag blev!

Dynorna har jag sytt av hobbyskum som jag hittade på Jysk, tyget kommer från Ikea. Det var inte alls krångligt att sy dynorna och vill man ha tjockare dynor så finns det flera olika storlekar på skumgummimadrasser som man kan använda! Nu kanske det blir matchande dynor till den andra gruppen på altanen..Pimp-my-hammock

En dag förra året kom jag hem och fann denna på min altan. Det var en "på-väg-till-återvinningen-kap" som Pasi gjort hos en kompis. Fin.. sa jag och började iaf fundera på vad vi skulle göra med den. Jag började kolla efter dynor men HALLÅ! Nya dynor kostar ju mer än en hammock med dynor! Aldrig att jag lägger ner så mycket pengar på ett containerfynd!Igår bestämde jag mig för at måla den och sy egna dynor. Ja, kanske avancerat, eller? Den som lever får se!
Nu har vi varit och handlat borste med skrapa och färg.Och efter målningen, ja den är inte färdig måste ha liite mer färg..Jag är redan nöjd! Det blir lite mer måla imorgon, vet exakt vilken tyg dynorna ska ha och har kollat ut skumgummistommen redan, så kanske det blir lite sy oxå =)

Forsättning följer!Energi

Äntligen har lite energi kommit tillbaka!

Helt otroligt vad trötthet kan göra med sinne och kropp. När man tittar i backspegeln skrattar man ju åt eländet men vad lätt det är att hamna där! Jag vet inte varför heller, vi har ju varit sjuka i sisådär 14 veckor!! Och med Pelles bortgång och strul på jobbet och allt därtill, kanske man kan kalla det en svacka?!

Nu har jag, lite pinsamt, laddat hem en apps till iPhonen, Homeroutine. Det är det bästa jag gjort! För den har hjälpt mig hitta en rutin i vardagen igen, jag inte allt men med hushållsarbetet. Det som appsen påvisar har jag skrivit ut på A4 papper och satt upp på kylskåpsdörrarna så att man hela tiden går förbi vilket har visats sig ha en positiv inverkan på min make! Han tar nu frivilligt hand om disken efter maten OCH torkar bord och diskbänk! Japp, jag är mäkta imponerad över vad ett sådan liten sak kan ha för inverkan, jag har inte ens sagt något..

Det är ju ganska märkligt det här med att åldras, nu menar inte jag att jag känner mig gammal, utan att man alltid hört att man blir klokare ju äldre man blir! Och det är ju sant, det vet vi ju alla, men det är så fanstastikt tycker jag när man inser hur man själv växer. Jag tänker ofta på saker jag gjorde förrut när jag trodde jag gjorde rätt och hur jag gör nu, och vilken skillnad! Bara en sån sak att vara förälder när man är 21år och när man är 27år.. Bara 6år men oj vilken skillnad i både tanke och handling.
Eller i det här fallet hur man städar. Jag satt och funderade i min djupaste svacka, hur städar jag egentligen. Jag börjar alltid nere, plockar först, dammar, skurar toaletten, dammsuger och torkar golv, sen uppe om jag orkar ärligt så blir det kanske tre gånger nere och en gång uppe.. Men storstädar då, nja, jag tror inte riktigt att jag har fattat hur jag ska göra, eller vad jag ska göra och när?! Eller har jag bara glömt, eller hur var det nu? Nu kan jag iaf säga att jag lärt mig ganska bra med mina nya scheman på kylen =) Lite fjantig är jag men jag mår så mycket bättre och bitarna börjar falla på plats! Jag känner mig kreativ och glad fastän jag har så mycket att göra och huset är långt ifrån rent. Jag har flera pyselideer, vilket var väldigt längesedan, och jag ser fram emot att ta tag i saker! Lovely! 

Playdoh deg!

Roligaste en fredagförmiddag kan vara att dega med playdoh!

Så här gör man:

5dl Mjöl
2dl Salt
1,5msk olja
2msk Citronsyra
3dl kokande vatten som du har i ev. hushållsfärg

Blanda ihop och sätt igång att dega! Kan sparas ett tag i kylskåp, kanske en vecka?Irma fick en orange deg idag, och har tryckt ut fina hjärtan med pepparkaksformar!

Ensam

Jag känner mig sååå ensam..

Pasi jobbar 7dagar i veckan, när han kommer hem är det mat, aktivitet, bada barn och sova. Jag är så slut på kvällarna efter att varit ensam med barn, jobb och hushållet att jag somnar lätt vid 21. Det här håller inte! Ossie kräver mer och mer för varje dag och vill helst att jag ska bära på honom 24 timmar om dygnet. När han somnar passar jag på att jobba, när han är vaken måste jag försöka ta resten.. Det ser ut som om någon terroristgrupp flyttat in i vårat hus och utövat sprängövningar. Jag försöker röja men det slutar med att stora högar skräåp ligger på gården och ruttnar bort. Jag kan inte göra nånting!

Hade jag pengar skulle jag anlita en extra-man som springer runt i vårt halvrustade hus och färdigställer saker, åker på tippen, tar barnen när jag handlar, kanske låter mig få sovmorgon..
Eller så skulle jag anlita en barnvakt över helgen som kan ha alla tre, sen skulle jag försöka rensa ur garaget och få iväg allt skräp i bilen (för jag kan inte köra med släp då hade jag ju tagit ungarna med mig!) Kanske tagit ett glas vin på kvällen för att sedan sova hela natten och fortsätta städa dagen efter. Och

Tänk att drömma om sådant för att få städa! Jag mår så förbannat dåligt när huset är rörigt, jag fungerar inte överhuvudtaget!  

Nu har frun kräkts lite så kan jag fortsätta röja med terroristen på armen.

Fredagkväll

Snart ska jag samla ihop alla drabbade och bege mig till Mamma och Pappa för att äta mat och spela kort! Ser mycket fram emot riktigt god mat som bara mamma & pappa kan laga! Irma och Ossie har somnat så sött här på em så jag måste väcka dom för att åka..
 
Jag har precis varit ner på stan och hämtat ut Stellas glasögon, riktigt snygga lila blev det! Hoppas hon använder dom flitigt nu så hon slipper senare i livet. Det gäller väl att pusha mycket och berömma antar jag?! Hur som helst kommer hon att slippa huvudvärken!

Jag har tänkt stå på loppisen i helgen lr iaf dela tiden med Sandra, fy vad saker jag samlat ihop som ska iväg! Ska slänga ut mer saker på blocket  i helgen oxå, det tar liksom aldrig slut.. Men nu j-lar!


Bord(e) banta

Ja, jag och Pasi har haft en diskussion vilket vi har varje vecka om hur mycket saker vi har! Just nu har jag insett att jag har alldeles förmycket bord, och har satt ut två på blocket och har lyckats sälja tre! Det märks inte kan jag säga.. Eller jo, mitt älskade finaste köksbord som tyvärr är för stort fast för litet.. Jag älskar bordet men har inte plats. Nu hoppas jag att inspirationen av urrensning fortsätter och att det blir rent hus här till sommaren!

Tradera ska det annonseras på oxå igen, har lite ute hela tiden men tänkte köra ut lite mer barnkläder. Jag fick undan jättemycket på klädbytardagarna men har lika mycket kvar.. Och snart är det ju dax att rensa ur för att göra plats för sommargarderoben! Det blir ju en del kläder med 4 barn, och 2 vuxna oxå..

__________________________________________________________

Efter att jag ställde mig på vågen här om dagen bestämde jag mig för att börja banta igen.. Började idag och det gick åt fanders vid lunch då jag upptäckte nya Polly summer edition.. ja.. tur att det finns stora storlekar..
Tänk om hjärnan kunde kopplas om till sunt leverne! Man blir inte sugen på sötsaker, man frestas inte och man kan motstå onyttigheter bara genom en omkoppling. Man kanske ska bli hjärnforskare? Näe med tanke på vad jag ställt till med på mitt jobb är jag tacksam över att inte vara hjärnforskare =) Jag är nog bäst på att vara Mamma, och konstnär! Jag och mina nakna tjocka damer! 

...

Jaha.. Mår som man förtjänar antar jag, lr?

Har varit en mycket händelserik vecka med jättetråkiga saker och jätteroliga saker. Försöker se allting från den ljusa sidan och antar att när det tråkiga är över blir det ännu bättre! Det tråkiga kan jag tyvärr inte dela med mig av här.. Men det roliga är att jag sålt mitt ena hus, det har gått kanonbra på klädbytarveckan och vi har fått måånga erfarenheter i ryggsäcken, och vi ska få en tremänning.. <3
Det roliga är så roligt att jag spritter i hela kroppen men det tråkiga ger min mycket stark ångest så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta så jag gråter glädjetårar och ångesttårar om vartannat.. =/

Barnen har blivit sjuka igen, Irma har legat hela veckan i feber och magsmärtor och rejält förkyld. Jag, Ossie och Stella har blivit nu och Sandra var dålig i början på veckan. Så vi har väl haft high life på nätterna igen den här veckan.. Det är ju en himla tur att kroppen vänjer sig vi saker för annars har vi stupat både jag och Pasi för länge sedan. Tänker mycket på ensamstående såna här gånger. Hua, hoppas jag aldrig blir ensam...


RSS 2.0