Svininfluensa

Jag hör och läser om denna influensa överallt, folk blir dödssjuka och idag var det en man som dog i tierp av det. Hur rädd ska man vara egentligen, hur stor är risken att man drabbas, hur stor är risken för barnen? Jag som oroar mig för allt, detta är verkligen ångestframkallande!

Imorgon fyller jag år, 27år, snart är jag vuxen på riktigt.. Jag hade glömt bort oxå att jag fyllde år, börjar bli oviktigt med tiden =) Min vän Tiina påstod att demens kommer med åldern.. Så idag har det bakats och bakats, tänkte fota ett uppdukat bord imorgon så ni blir riktigt sugna ;)



Skitungarna, Sandra och Stella!

Dans!

Idag har jag och brudarna varit på dans, Irma tyckte INTE att det var kul, så fort hon kom ut sa hon bestämmt -Jag vill dansa BALETT! Lite bättre gick det för Stella, lite blyg i början men det var så pass kul att hon vill fortsätta iaf!

Efter det drog vi in till valbo med mamma, Stella följde med och kollade på Mikkos premiärmatch på bandysäsongen med Helena. Jag gjorde av med för mycket pengar i vanlig ordning, men har man barn så rullar dom.. Köpte årets första overall så nu är den avklarad!

Nu väntar en förhoppningsvis lugn kväll framför tv:n och pizza..


Hallen

Har gjort lite förändringar i hallen.. Var in på ikea och köpte en ny ram, större och vit, mycket nöjd med resultatet! Hallen fick sig oxå en gardin! Det känns väldigt bra med det gula faktiskt, hoppas jag trivs med det lila oxå nu när jag köpt en massa tyg som är på väg.. *längtar*




Så skönt!

Det är så skönt när man hittar klockrena tidningsurklipp!



(Jag brukar kalla Pasi Chewbaka när han inte rakar sig *s*)

Trött..

Jag är helt slut efter denna veckostart.. Märks att man har haft sommarlov i 10 veckor! Uppe med tuppen och skjutsa hämta, laga mat, packa ryggor, städa tvätta, äta duscha etc etc. Längtar tills det sitter, då blir det inte lika påfrestande.

Igår klippte vi häcken och putsade till gräsmattan, min älskade mamma var här och klippte i söndags men tyvärr tog bensinen slut.. Pasi har kört en vända på tippen idag oxå, så skönt när allt börjar ta sig, även om det är mycket kvar! Ikväll kommer killarna och tittar på relaxen för att se vad mer vi behöver. Vågar vi hoppas på bastu till jul?

Jag har faktiskt promenerat sedan start oxå, hade tänkt köra på Jennys diet men det har väl gått så där.. Börjar med att få in promenaderna först iaf =) Jag är konstant hungrig nu när jag ammar, jag skulle kunna fortsätta äta hur mycket som helst fast jag vet att jag egentligen borde vara mätt.. Tips?!

Nya planchen har fått en ram, fast jag tror jag ska byta till vit..


Kalas

Idag har jag varit duktig igen =) Skurat panelen i köket, ja ni läste rätt, och inte nog med det, golvsocklar och annat skit i köket. Jag måste vara den lortigaste i sandviken för fy vad skitigt det var =/ Började allvarligt på att fundera på hemhjälp när jag höll på men insåg snabbt att pengarna knappt räcker till som det är.. Ska nog lägga upp ett städschema, ja lite överdrivet kanske men funkar det är det ju bra!

Kalasat har vi idag oxå (i know..bantningen.. men vi gick dit och hem!) Farmor fyller 81år imorgon, förlåt farmor jag ska aldrig mer skriva det på internet, fast vital som en 16-åring!



Lilla syster kom också, henne längtar jag jämt efter, vi fick hela eftermiddagen med kalas och sen mat tillsammans med henne. Synd att inte Martin kom oxå.. Syrran har gått ner jättemycket i vikt och då är e det ju tur att jag ser ut som ett ånglok så jag kan ha hennes gamla kläder =) så hem släpade jag 2 stora kassar med jeans och annat smått och gott!




By the way.. Kolla in det här! Häftigt!
 
http://www.kontraband.com/videos/17049/Cosmic-Art/

Shopping

Igår fick jag dra in till valbo med Irma och Ossie och handla pryler som skulle bockas av från listan. Blev så gott som klar, nu är det bara vinteroveraller och vinterskor som ska till.. Min plånbok skriker av ensamhet alldeles tom i magen, men så är det att ha barn! Jag fick med mig skor, galonkläder, kläder till Ossie, danskläder, baddräkt till simskolan, gympaskor etc etc. Ojojoj.. Synd att det slits så mycket på ytterkläderna i den här åldern så man inte kan ärva syskonens.

Vi var in på ikea oxå och skulle bla köpa nya tyger till kuddarna i soffan. Jag hittade tre blå som jag beslutade mig för men i kassan ångrade jag mig men då var det liksom försent. Åh så typiskt mig, jag kom på att jag är ju inte alls nån blå människa. Så nu har jag ändrat mig till plommon istället och har beställt tyger från www.stoffochstil.se till det inhandlades lite lila ljus oxå.. (Mycket nödvändigt Pasi!)


bilder från stoff och stil

Hurtvarning!

Ja om det ändå vore så väl.. Har iaf kommit igång och promenerat, men det känns fortfarande mycket i bäcken efteråt men blir bättre och bättre! Jag har bestämmt mig för att köra på och försöka gå ner i vikt, ja jag vet det säger jag alltid och sen rinner det ut i sanden, men faktum är att tre graviditeter med stora viktuppgångar och nedgångar gör sitt på kroppen. Jag tycker själv att jag numer liknar en säck potatis med stoppning.. Allt har liksom ramlat ner =( Men men, nu j***ar!

Dom här utsikterna har jag på min 1 timmes runda så det är väl inte värt att klaga!





Tänkte skapa en rutin att promenera efter lämning på skola och dagis, målet är 8kg till 25 oktober, så kom igen och peppa mig nu!

Lite kort på vovsarna från igår





Trött och full i dreggel..

Skolstart!

Japp idag var första dagen på skola och dagis inför detta läsår! Äntligen, som jag längtat efter rutiner! Vi fick promenera hela dagen för Pasi hade bilen som dessutom gick sönder.. Jag har inte gått så mycket sen innan jag blev gravid tror jag, lill-puppen har åkt så mycket vagn att han snart får liggsår =)

Jenny blev lite rastlös av att vara barnledig så kom förbi på mastiffbus och en kopp te. Ilse (vår bullmastiff) vart slut bara av att titta på Ceasar (Jennys Cane Corso) hade jag inte vetat bättre hade jag trott att Ceasar lekt ihjäl henne för det har inte varit många knop på em..

Fick hem paketet från ellos idag oxå, så skönt när leveranser fungerar! Stella gillade allt, skor, softshell och trosor. Ossie fick stans snyggaste wct-dress från nike, han kommer bli såå fin!



Vart tog dagen vägen?

Ibland går dagarna såå fort, idag hann jag nog bara vakna och kliva upp så vart det kväller..

Linda och kidsen var förbi idag, skönt att få träffas lite, vi fick in grabbarna på samma kort, stans sötaste killar!


Linslusen dök också upp, förklädd (påminner lite om clarie wikholm *s*)



Sommaren börjar närma sig sitt slut, det börjar bli riktigt kallt på kvällarna.. Nu kan man tända ljus och mysa och kolla på film, Jag älskar hösten!
Mina tomatplantor börjar dock bli lite ledsna nu när värmen är borta men nån tomat ska vi väl lyckas få mogen =)


Vardagslyx

Har sett att många pratar om vardagslyx, och var in på Therese blogg http://mittlivsomtherese.blogg.se och började sedan fundera på vad jag tycker är vardagslyx.. Visst åka iväg nånstans och få massage eller fin restaurang med maken är ju lyx men det är inte min vardag, det är bara lyx.
Vardagslyx för mig är bl.a. det här:



Mysig middag med familjen, alla äter, och tända ljus! Kan det bli bättre?!

Min familj är det absolut bästa jag har, mina underbara barn, min underbara make, mina fina föräldrar och alla andra. För att inte tala om mina vänner, allihopa, jag är så glad att ni finns även om mötena kunde vara fler.. Jag älskar er allihop, ni gör mig till den människa jag är! (På gott och ont.. =/)

Rosa rattar

Jag har vart ute och surfat runt och hittat en rolig nyhet! Ahlgrensbilar kommer med ett nytt "tillbehör" Rosa rattar alldeles klockrent till Rosa bandet kampanjen som är en insamling till bröstcancerforskningen, en viss del av försäljningen går också till kampanjen. Mycket bra initiativ! Godiset lanseras som jag förstår v.36, Håll ögonen öppna!

Styleroom

För er intresserade finns mitt hem oxå på styleroom, http://www.styleroom.se/album/8171 , tillsammans med en uppsjö andra hem kan man hitta enorm inspiration! Rekomenderar!

Har gåt  igenom barnens behov inför hösten och upptäckt att det är mycket som saknas.. Blev en beställning från ellos, antar att det blir en tur till valbo när pengarna rullar på igen. Det ska va gympaskor, danskläder, galonkläder, fleeceoverall, you name it! Att man inte är förutseende när det gäller sånt här, köpa på sig när dom säljer ut vårens regnkläder etc. Nej men vi tar allt på en gång, handlar kläder för motsvarande värde av en utlandssemester på en gång och äter blodpudding resten av månaden, det är mycket roligare, =)

Den här fina softshelljackan fick Irma av Mormor och Morfar, så en ny så behövs iaf inte!



Observera tofflorna på fel fot! Alltid när man säger till svarar hon :-Man kan ha så!

Moussetårta

Jag har ju lovat att lägga ut receptet på tårtan, men har virrat bort vilken blogg jag hittade den på så här kommer receptet!

Drottningmoussetårta

Ingredisenser
5 gelatinblad, 3 äggulor, 7 1/3 dl florsocker, 6 1/4dl grädde, 250g osötade mixade bär (jag tog hallon)

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 10min. Vispa äggulor och socker lätt och luftigt, vispa grädden till ett fast men inte hårt skum. Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dom, smält tillsammans med 1dl av grädden. Vänd, inte vispa, försiktigt ihop ingredienserna till en slät mousse. Häll i en form med löstagbar kant 24cm, täck med bakplåtspapper och frys in. Ta loss kanten direkt när du tar tårtan ur frysen så får du snygga kanter. En tårta tinar på ca 3h i kylskåp, klarar sig i frysen några månader så passa på att göra två!



Jag mixade aldrig hallonen utan hällde i som dom var, vart gott med bitar i! Jag har garnerat med blåbär, fungerar säkert lika bra med andra bär!


Pysseldag

Idag var det dax igen kl 9 stormades vi av 5 pysselsugna mammor med tillhörande 12 barn och en hysterisk pappa =) Jag hade ju gjort mitt superroliga pyssel redan igår så jag visste inte riktigt vad som skulle kreeras idag, men hittade på en Tilda docka i källaren som ville bli sydd, så nu är den iaf påbörjad!

Jag snodde ihop en moussetårta igår som jag bjöd på och den vart riktigt bra hittade den på bloggen www.linneasskafferi.blogg.se 



Kvällspyssel

Dagen har fortsatt med dop, lilla Olivia fick sina namn idag. Irma hade en skön komentar till det, lite spydigt sa hon :-Vi äj jedan dopade! Vi och fam Kutka/Blomqvist köpte en sparbössa från Cult Design och fyllde med guldpengar, jättesöt!



Vi fick med oss Emmy hem från dopet som sedan avlöstes av fam Hagström/Narkiniemi som skönt nog tog med sig Stella hem över natten, så lungt blev det sen!

Jag passade på att pyssla lite, blir alltid så ivrig när jag hittar något så jag har ju gjort klar det tilltänkta till imorgon, för då är det pysseldax här hemma kl 9. Mina robot alster blev jag ju inte så nöjd med iaf inte ena, så jag slängde den och gjorde en pärlplatta istället! Here is the result


Hemmapul

Tog tag i att sätta upp dom målade hyllorna i flickornas rum, Skönt att få upp sånt som inte ska lekas med som sparbössa snäcksamling etc. Hittade ett stort lila babelfat på en cervera outlet, det fick assistera som kakfat åt mina hemsydda bakberk! För den uppmärksamme har jag ett lika i köket, jag flyttar inte runt för fotografering =) Fast det är ett litet, har oxå ett stort svart, bara älskar dom sakerna! Går att köpa på www.favoritsaker.se





Jo, börjar kännas bra. Nu ska det till lister, dörrar till garderoberna och en tapetvåd som jag felräknat, beror på min nya sjukdom afasidemens *S*
Vet inte riktigt hur vi ska göra med golvet ännu, vi har pratat om att måla men det känns lättare med laminat. Såg nu i nya IKEA katalogen att dom har fått in ett nytt golv med ljuddämpning och eftersom tjejerna har rummet rakt över v-rummet kanske det inte skulle vara så tokigt, vitt blankt var det oxå...

Ossie har fått sin tavla i sin lilla hörna, längtar tills det blir rust i vårat rum men det är mycket som ska fixas innan.



Passade på att fota lite i v-rummet oxå. Jag har haft dille på lime ett bra tag nu och trivs jättebra med färgen men filurar på att byta till något murrigare nu över höst och vinter, har fastnat väldigt för blå, klarblå, turkos och marin. Tillsammans är det såå snyggt. IKEA hade fått in mycket snygga tyger i dom här färgerna så  det bränner i arslet på att åka in och handla och sy kuddfodral och kanske tillochmed nya hissgardiner. Vad tror ni skulle det bli bra?





Favvolampan passar inte alls in nå mer, unrar om man kan spraya den vit eller svart och sy en ny kjol till den?! Borde inte vara så svårt, men kanske synd att förstöra orginalet?

Svar?!

Jag som e ny på detta, hur gör jag för att svara på era komentarer? Jag lider ju av den nya sjukdommen afasidemens, och då förstår ni nog att det är svårt för mig att fatta.. *s*

Loppisfamiljen

Fy sjutton vad kul det är att springa på loppis! Överväldigad av känslan att bli av med saker, som att bli av med stangerade dåliga eneregier. Jesus, jag borde bli kvacksalvare =) Faktum är att jag känner en enormt stor lättnad av att slänga/sälja gamla avlagda prylar. Prova!
Idag gick det väl hyggligt, jag hade bara kläder med och allting gick för 5-20 kr så efter avdrag för div utlägg så blev vinsten 800 och sen handlade jag upp 200.. Bra ändå! Pasi gjorde iaf en bättre vinst så vi kanske kommer på semester nån gång ;)

Så här såg det ut hos oss idag



Kom hem med nästan 3 kassar mindre..



Tur att gubben säljer nåt som drar folk =) Beg. dvd-hyrfilmer

När vi kom hem var vi lagom trötta efter att ha klivit upp halv fem i morse, så matlagningen blev hämtpizza och film från hemmakväll, hundpensionatet, en mysig familjefilm!

Gubben har åkt en sväng på motorcykeln, mitt hjärta står stilla tills han kommer hem igen. Tänker mycket på Tony, Linda och barnen, och på om det vore vi, känns fel att prata om det känns fel att låta bli. Du fattas Tony!

Tack för alla komentarer, jättekul att läsa! Tack Therese för tipset, skriver sedan om vad det blev för doppresent, kan ju inte avslöja det i förväg.. Vera, vi kanske skulle ta upp det där med LiVe *s* Jenny, det finns lite leftovers åt dig i frysen, och det där med städningen gäller inte hela huset än utan det mesta liknar ditt återvinningsskåp, hur var det nu den som öppnar städar?!

Fredagkväll

För det är fredagskväll och dans i folkets park.. raj raj raj...'
Jo vars här blir inge raj raj på ett tag inte, vi ska amma i ett sekel först, slänga tuttarna i vädret och lukta sur mjölk =)

Fredagen blev en städdag, behövdes verkligen, hua vad dammigt och grusigt det var. Har haft en antistädvecka tror jag. Men idag blev det både skurat i skåp och ugnen rengjord, skönt ibland! Förr i tiden när jag inte var gravid eller nåt annat handikapp så hade jag städdagar, väldigt praktiskt, jag fick städat vare sig det behövdes eller inte, och jag kunde sitta i soffan andra dagar eller pyssla med nåt annat. Det är ett av mina planeringstips inför hösten: inför städdagar! Nu har ju vi förutom 4 barn en hel djurpark (zoolarinne *asg*) så jag måste nog ha minst 3 dagar som städdagar..

Nu på kvällen bjöd vi in familjen till veckans kortkväll, grilla grillspett med fetaostsallad och till kaffet serverades frozen lime pie. Jag minns inte vem som vann eller på vilken plats jag kom bara att jag inte vann så nånstans mellan 2:a och 6:a. Det var ju inte det viktigaste att minnas..

Nu står väckarklockan på 5.00 och vi drar till Östhammar imorgon på loppis, enbart kläder denna gång, vi får se om jag gör nån kosing! Ska försöka komma ihåg kameran med batteri denna gång..

Natti natt!

Brutalrens

Idag har jag jobbat heela dagen, gav upp vid halv fem när jag insåg att jag hade 40 ungar hemma, alla hade minst en kompis hemma =) Helena kom förbi på en kaffe och vi fick snacka lite skit. Skönt med avbrott i vardagen! Vi diskuterade lite tonårsbekymmer, dom börjar smyga över oss och i vissa frågor är vi lite osäkra både gubben och jag tror jag. Vi kom fram till idag att det är viktigt att skapa trygghet i hemmet och att barnen trivs här, men jag tror vi är på god väg eftersom dom flesta kidsen vill vara här och sova här, både Stella och Sandra har nästan alltid polare sovandes här på helgerna. Irma brukar ha Flisan här ibland och det älskar hon, kan prata om det hur länge som helst!
Lite klurigt när det blir så mycket att tänka på och det kommer plötsligt, det där med tonåren, man önskar att det fanns ett facit liksom. Eller varför inte öppna förskolan för tonårsföräldrar? Svenska kyrkan brukar ju vara så bra på att fixa sånt, fast det är klart hur skulle man hinna gå på sånt när man är ute och jagar eller skjutsar sina barn hela tiden..

Efter arbetet blev jag lite rastlös igen, konstigt fenomen, kommer nog av stillasittande jobb.. Jag tog iaf tag i garderoben. Jag skulle vilja säga att före bilden är någon annans men det funkar ju inte så jag skyller på Pasi, kryper ihop och håller för öronen.


Det här är ju äckligt och vidrigt, hur kan vi??!! Uscha inte undra på att jag sovit dåligt, inte mycket feng shui över det här!
Lite kan jag oxå skylla på att vi inte rustat sovrummet än och fått riktiga garderober, hade vi haft det hade det aldrig blitt så här =)

Jag körde en brutalrens, även i garderoben brevid som jag tyvärr ej fick med på bild, och med på loppis på lördag blev det 5 ikeakassar och en stor plastlåda med tröttnat-försmå-förstora-kläder. Ska bli intressant och veta om det blir nån krona för dom! Resultatet i garderoben blev så här



Ja, vad gör transportburen där.. Jag ska genast flytta den till källaren!

Pyssel

Ja idag blev det pysselfrukost hos Åsa, med en liten promenad dit. Jag gjorde mina robotalster men är inte nöjd så ni får inte se dom =/ Glömde naturligtvis kameran hemma oxå.. Nästa gång är vi här så då ska det dokumenteras =) Här är en annan tavla jag snickrat ihop


Vi ska på dop på söndag, lilla Olivia ska döpas, är det någon som har förslag på roliga presenter så säg gärna till! Jag tycker att det är så träkit med dom traditionella silverfotoramarna, vill ge något roligare!

Imorgon blir det jobbdag ska bli skönt att jobba undan en hög! Lite planer på tippen oxå... Mår illa över alla skräphögar som samlas här hemma hos familjen skrotnisse..

BVC

Idag har vi varit på bvc, lillpuppen har lagt på sig nästan 1,2kg på 3veckor (!) Så nu toppar vi 6870g och 65,5cm, Herreminje säger jag.. Allt var bra iaf och det känns ju bra!

Catta har varit här och jag fick ge henne en omgång med saxen, hoppas du blev nöjd?! Barnen fick leka lite oxå, nytta och nöje =)

Imorgon ska vi pyssla, veckans pysselträff, vi är som ett gäng pensionärer fast vi låter som ett gäng fjortisar, kul iaf! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra imorgon.. Är ju inne på mitt robot eller uggletema fast jag vet inte..
Här är några av mina senaste kreationer som jag verkligen gillar att göra



Jag har hittat så söta virk och stickmönster oxå, fast jag har nästan gett upp det där efter hela släkten skrattat åt mina raggsockor som mer såg ut som igelkottar.. eller sjalen som blev 3m lång.. Tur att jag är bra på andra saker =)



Måndag

Jag längtar verkligen efter rutin och vardag nu, så skönt med skolstart! Baklänges tycker en del men faktiskt, man får så mycket gjort när man planerar och går på rutin. Det är jätteskönt med semester, men varje år i augusti kommer ångesten krypande för att man bara går och dräller och sover bort halva förmiddagarna. Nej, härliga höst välkommen =)

Sumo har installerat sig bra här hemma och har hittat en kompis i Boris, detta är alltså våra katter, dom leker och sover tillsammans. Så kul att se att han trivs Lill-Sumo!



Idag har jag farit och flängt överallt känns det som, små ärenden här och där, tro på fasen att jag glömde hämta ett paket iaf. Jag är värre än gamlingarna på demensavdelningen *s*
Var på Ica Maxi och handlade och där fanns lägligt nog gympakläder som jag inhandlade till Stella som börjar i skolan nästa vecka, jättespännande!, och gummistövlar och hej och hå vad skönt att få en liten del ur bilden.

Kidsen ska börja dansa också, så tre brudar (inklusive mamma på Irmas) ska börja på Ackes och svira runt =) Riktigt roligt eftersom jag dansat så mycket tidigare, hoppas dom gillar det!

Indian Camp

Jaha nu släntade jag efter med skrivandet.. Har varit gräsänka ett par dagar när gubben farit runt på loppis, men idag har han varit hemma och vi fick ett litet familjeäventyr.

Vi har varit på Indian Camp i mosskriken, jättemysigt! Ungarna tyckte det var skojigt och Irma ville inte gå hem. Det var ponnyridning och fika och linedance och indianer och cowboys också sköt dom med gevär. Vi våra dumsnutar hade Arvid med, kusens hund, och stackarn blev såå rädd när dom sköt..


Jag blir så glad när man stöter på folk med engagemang till såna här saker, stor eloge till familjen Timmerholm som fixat detta ställe! Här nedan är liten på första hästturen hon var jätteduktig!


Imorgon drar Pasi iväg igen och extrabarnet ska på kalas, filurar på vad vi andra ska göra.. Städa eller nå =/

Söndag

Loppisen igår gav inspiration kan jag säga, underbar känsla att bli av med en massa överflöd! Gjorde nån tusing i vinst inte helt fel =) Kameran hade ladat ur så några bilder blidde det inte.. Hade stor och liten med och mellan fick vara hemma hos mormor, gick över förväntan! Massor med matsäck och lite shopping gjorde susen!

Idag har jag tvättat och ammat och tvättat och ammat etc etc, Kusin har varit här med sambo och tvättat sina mattor och ätit lunch och umgåtts.
Syrran med fästman kom med katten som fått flytta hit, vekar gå bra faktiskt! Nu finns en hund, tre katter och ett stort akvarium i huset, mellan kom och ville ha möss i dag oxå, 'snälla du, mamma' Nej fy där går gränsen

Mamma och Pappa tog hem frysen idag och där hittade jag bortglömda bär, 14l vinbär och 8l lingon, hej och hå vad sylt och saft det blev!



RSS 2.0