Nyårsafton

Ytterligare ett år har gått, nya upplevelser, nya förvärv och nya förluster har vi genomgått.

Jag har under 2010 lärt mig väldigt mycket. Att ta vara på livet, dela det med mina nära och kära. Inte sortera bort människor som suger energi utan kanske vända deras tankar och hjälpa dom på rätt spår. Att hjälpa till och få ett tack, är värt mer än en lön. Att säga tack när man blir hjälpt på ett sätt som stärker. Att ärlighet vara längst, oavsett! Att min familj är det bästa som finns och att den är starkare än allt, och att vi är många..

Förra året var mitt löfte att ägna mer tid med mina barn, jag har delvis hållt det men kan bli bättre! Löftet stårkvar! Jag skulle oxå sluta använda plastkassar. Jag började bra men har inte använt en tygkasse sen i somras..

Det här årets löfte blir som sagt att tillbringa mer tid med barnen. Och att organisera upp hemmet bättre.. Jag hoppas på hjälp med det sista..

Jag vill passa på att tacka alla som läser min blogg, antalet har stigit ganska bra under året och det är jättekul! Skulle vara skoj att veta vad ni gillar bäst att läsa om, så kanske jag kan få lite tips!
Önskar alla er en God Fortsättning och ett Gott Nytt År!


This is tha shit

Say no more!



Tack Sandra, I love you!


Fisk i ugn

Min Mamma har inte direkt haft ett kreativt matlagande vad gäller fisk.. Sorry Mamsen men det gör inget :)
Men.. En fisk vi ätit (den och fiskpinnar har vi fått under vår uppväxt) är den absoult godaste och enklaste fiskrätt man kan äta och göra! Jag har gjort den med alla fisksorter, Sandra gillar lax mer och jag gillar bättre vit fisk.



Mamma Lenas Fisk med Kaviar , ca 6-8port

800g Fisk (Jag använder oftast sej av både ekonomiska och etiska skäl)
5dl grädde
Kaviar (randig för mildare och barnvänligare)
Dill
salt och peppar

Sätt ugnen på 230grader. Lägg fisken i en ugnsfast form, ringla över kaviar, salta peppra och strössla över dill. Häll på grädden, blir det för lite späd ut med lite mjölk! In i ugnen ca 40min eller tills fisken är klar! Servera med potatis och grönsaker.

Smaklig måltid!



Stella 7år

7år har gått sedan min lilla skrot kom till världen! Tiden går fort, men jag njuter av varje sekund med dig älskade dotter! Grattis på födelsedagen, jag älskar dig!


Middagstips

Jag vill slå ett slag för soppan! Ni som känner mig vet att jag älskar soppa, och även mina barn äter soppa och kan längta efter soppa. Idag vill jag dela med mig av ett recept på köttsoppa, helt vanlig köttsoppa!


Linas Köttsoppa, ca 6port

400-500g grytbitar finskurna
1,5l Köttbuljong
6 finhackade potatisar
4 hackade morötter
1 grovt hackad gul lök
(om du vill palsternacka och kålrot)
4 pressade vitlöksklyftor
10-15 vitpepparkorn
Lagerblad
En skvätt rött vin

Koka upp buljongen, i med köttet. På med vitlök och kryddor, småputtra 1h. Vik tvätten under tiden.
I med grönsakerna låt koka 15-20 min, känn på morötterna när dom är klar. I med vinet, koka upp igen. Om man vill kan man ha i lite mjölk direkt före servering. Strössla över persilja så ser det riktigt gott ut oxå!

Smaklig måltid


Vinter

Nog har vi haft en vinter! Ingen tvekan om saken! Men alla klagar så innerligt hela tiden. Jag tycker om när årstiderna gör sak för sitt namn. En riktigt varm sommar som bara kan tillbringas på stranden, och en riktig vinter med riktig kyla och snö i mängder! Just nu har vi säkert närmare en meter snö på våran gård, på altanen är det så mycket att vi inte ser ut! Mysigt!




Djuren i skogen

Igår kväll när vi åkte hem från Backberg hoppade en hare ut på vägen och vidare in i skogen på andra sidan. Det var rätt kämpigt för den lilla stackaren.. Jag och barnen började prata hur dom har det alla djuren nu när det är så mycket snö i skogen, vi har här hemma ca 80-90cm. Det kan inte vara lätt att hitta mat..



Vi bestämde oss för att lägga ut gammalt bröd och sånt till rådjuren. På höstarna brukar vi lägga ut all fallfrukt, så dom brukar hitta hit! Flickorna fick gå ut på förmiddagen och putsa fram en avsides plats på baksidan att lägga allt på. Egentligen skulle vi ha varit ut i skogen och lagt ut det, men inte ens vi kommer ut utan att skotta..














Julafton 2010

Med en skitig lins på kameran bjuder jag på dessa kort från 2010 års julafton, God fortsättning alla läsare!





















Köksrusten

Ja som dom flesta vet, drog vi igång ett projekt med att rusta kök.. i december.. Ja, jag vet. Kaske inte så smart, men man måste passa på när andan faller in! Sagt och gjort, väggen rev vi, köksön rev vi, nytt golv, nya bänkskivor och diskho och blandare. Vi är väldigt nöjda! Nu fattas det en hel del, så vi är inte klara. Nu i mellandagarna har jag tänkt få upp lite tapeter och innan dess är det nya gipsskivor överallt, så vi har att göra..

Jag har försökt hitta några före bilder, så lite blandad kompott från kök och matrum..


Matrum


Köksön



Här syns den slitna bänkskivan..


Här ser vi det vackra golvet :)


Här har väggen mellan kök och matrum rivits.

Här kommer oxå lite efterbilder, ha gärna i åtanke att det inte är klart, kanske skulle kalla det på-vägen-bilder!






Här är bänkskiva och golv, nya luckorna kommer senare ingenting som är prio nu!


 
Två slappisar fick vara med oxå :)




1,5 år

Ja tiden går fort! Min lilla knodd bli ett och ett halvt år lagom till julafton. Han kräver full uppmärksamhet och tycker att mamma ska hänga med heeela tiden! En underbar tid, det händer såå mycket nu. Talet börjar ta form, han börjar favorisera människor, längta efter saker, förstå saker. Fantastiskt! Med den här underbara tiden kommer också första trotsen.. Underbar den också :/



Mamma, mamma, titta! Ropade han här när han fick flyga med storasyster Sandra.



Jag kan blunda, om jag vill! Mammas gohjärta!

Risgrynsgröt

Finns det nån godare frukost en decembermorgon än risgrynsgröt och en julskinkmacka? Min mamma och pappa har ett tips när man kokar gröt att låta den svälla över natten, stående på en träskärbräda. Koka enligt anvisning men när du hällt i mjölkén och kokat upp tar du den åt sidan! Gör du den precis innan du går och lägger dig är den fortfarande varm på morgonen, locket på naturligtvis :)


RSS 2.0