Nyårsafton
Ytterligare ett år har gått, nya upplevelser, nya förvärv och nya förluster har vi genomgått.
Jag har under 2010 lärt mig väldigt mycket. Att ta vara på livet, dela det med mina nära och kära. Inte sortera bort människor som suger energi utan kanske vända deras tankar och hjälpa dom på rätt spår. Att hjälpa till och få ett tack, är värt mer än en lön. Att säga tack när man blir hjälpt på ett sätt som stärker. Att ärlighet vara längst, oavsett! Att min familj är det bästa som finns och att den är starkare än allt, och att vi är många..
Förra året var mitt löfte att ägna mer tid med mina barn, jag har delvis hållt det men kan bli bättre! Löftet stårkvar! Jag skulle oxå sluta använda plastkassar. Jag började bra men har inte använt en tygkasse sen i somras..
Det här årets löfte blir som sagt att tillbringa mer tid med barnen. Och att organisera upp hemmet bättre.. Jag hoppas på hjälp med det sista..
Jag vill passa på att tacka alla som läser min blogg, antalet har stigit ganska bra under året och det är jättekul! Skulle vara skoj att veta vad ni gillar bäst att läsa om, så kanske jag kan få lite tips!
Önskar alla er en God Fortsättning och ett Gott Nytt År!
This is tha shit
Say no more!
Tack Sandra, I love you!
Fisk i ugn
Men.. En fisk vi ätit (den och fiskpinnar har vi fått under vår uppväxt) är den absoult godaste och enklaste fiskrätt man kan äta och göra! Jag har gjort den med alla fisksorter, Sandra gillar lax mer och jag gillar bättre vit fisk.
Mamma Lenas Fisk med Kaviar , ca 6-8port
800g Fisk (Jag använder oftast sej av både ekonomiska och etiska skäl)
5dl grädde
Kaviar (randig för mildare och barnvänligare)
Dill
salt och peppar
Sätt ugnen på 230grader. Lägg fisken i en ugnsfast form, ringla över kaviar, salta peppra och strössla över dill. Häll på grädden, blir det för lite späd ut med lite mjölk! In i ugnen ca 40min eller tills fisken är klar! Servera med potatis och grönsaker.
Smaklig måltid!
Stella 7år
Middagstips
Linas Köttsoppa, ca 6port
400-500g grytbitar finskurna
1,5l Köttbuljong
6 finhackade potatisar
4 hackade morötter
1 grovt hackad gul lök
(om du vill palsternacka och kålrot)
4 pressade vitlöksklyftor
10-15 vitpepparkorn
Lagerblad
En skvätt rött vin
Koka upp buljongen, i med köttet. På med vitlök och kryddor, småputtra 1h. Vik tvätten under tiden.
I med grönsakerna låt koka 15-20 min, känn på morötterna när dom är klar. I med vinet, koka upp igen. Om man vill kan man ha i lite mjölk direkt före servering. Strössla över persilja så ser det riktigt gott ut oxå!
Smaklig måltid
Vinter
Nog har vi haft en vinter! Ingen tvekan om saken! Men alla klagar så innerligt hela tiden. Jag tycker om när årstiderna gör sak för sitt namn. En riktigt varm sommar som bara kan tillbringas på stranden, och en riktig vinter med riktig kyla och snö i mängder! Just nu har vi säkert närmare en meter snö på våran gård, på altanen är det så mycket att vi inte ser ut! Mysigt!
Djuren i skogen
Vi bestämde oss för att lägga ut gammalt bröd och sånt till rådjuren. På höstarna brukar vi lägga ut all fallfrukt, så dom brukar hitta hit! Flickorna fick gå ut på förmiddagen och putsa fram en avsides plats på baksidan att lägga allt på. Egentligen skulle vi ha varit ut i skogen och lagt ut det, men inte ens vi kommer ut utan att skotta..
Julafton 2010
Köksrusten
Jag har försökt hitta några före bilder, så lite blandad kompott från kök och matrum..
Matrum
Köksön
Här syns den slitna bänkskivan..
Här ser vi det vackra golvet :)
Här har väggen mellan kök och matrum rivits.
Här kommer oxå lite efterbilder, ha gärna i åtanke att det inte är klart, kanske skulle kalla det på-vägen-bilder!
Här är bänkskiva och golv, nya luckorna kommer senare ingenting som är prio nu!
Två slappisar fick vara med oxå :)
1,5 år
Mamma, mamma, titta! Ropade han här när han fick flyga med storasyster Sandra.
Jag kan blunda, om jag vill! Mammas gohjärta!